Termékeink

THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat

Kálivízüveg kötőanyagú, kapart struktúrájú vékonyvakolat

Előnyök

  • Kiváló páraáteresztő képesség
  • Természetes ásványi
  • Öntisztuló felület, algásodás és gombásodás ellen védett

Elérhető kiszerelés

25 kg

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Homlokzati hőszigetelő rendszerek (THERMOTEK), ásványi bázisú vakolatrendszerek, valamint felújító vakolat befejező díszítő vékonyvakolata.

Színek száma / színezhetőség

Színkeverőgépen a THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat több ezer színben színezhető.

Külső megjelenés

Megfelelő struktúrájú és szemcseméretű, matt, esztétikus felületű

Anyagszükséglet / kiadósság

Kapart struktúra:
1,5 mm szemcseméret: 2,5 kg/m2

Felhordás módja

A felületre szemcsevastagságban rozsdamentes acél simítóval kell felhúzni, majd rövid várakozás után műanyag simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani.

Rétegszám 1 réteg
Száradási idő 24 óra
Hígíthatóság

A THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Szükség esetén max. 1% vizet lehet adagolni.

Rövid leírás

Kapart struktúrájú, színkeverőgéppel színezhető vékonyvakolat. Kötőanyaga kálivízüveg.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Vakolt alapfelületek:

A bevonandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges.

 

Régi, már diszperziós festékkel festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelően alapozzunk THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat alapozóval.

 

Homlokzati hőszigetelő rendszer záró bevonataként:

A THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolatot a felhasználása előtt lassú fordulatú keverővel fel kell keverni. Kb. 5 perc pihentetés után rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani az vakolatot. A felhordott vakolatot még megszáradás előtt, nedves állapotban PVC-ből készült simítóval körkörös irányban kell eldörzsölni. Rusztikusabb struktúra elérése érdekében használjon polisztirol vagy parafa simítót a dörzsöléshez. Egyenletesen, folyamatosan dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot, illetve szerszámra ragadt finom anyagfelesleget ne dobjuk vissza a vödörbe, mert az minőségromlását, foltosodást, illetve eltérő struktúrát eredményezhet! Az előírások betartásával esztétikus megjelenésű, szemcsés szerkezetű felület nyerhet. A THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat +8℃-tól +25℃-ig terjedő környezeti hőmérséklet (levegő- és tárgyhőmérséklet) mellett hordható fel. Tűző napon nem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetén romlik a vékonyvakolat tapadása, valamint a felület nem lesz esztétikus. Ugyancsak nem célszerű erősen borult, +8℃-nál alacsonyabb hőmérsékletű vagy nagyon párás időben felhordani, mert ilyen időben fokozott a foltosodás veszélye. Az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felhasználni. Minden esetben javasolt a színhelyesség ellenőrzése.

 

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink