A PPG Architectural Coatings EMEA 2008-ban jött létre a teljes SigmaKalon Csoport felvásárlása során. Korábban a holland Uithoornban létrehozott globális bevonatgyártó SigmaKalon a Bain Capital magánbefektetési társaság tulajdonában volt.
 

Vállalati profil

Az Architectural Coatings EMEA szolgáltató központ hálózatán, valamint partnerein keresztül professzionális festők számára forgalmaz dekoratív festékeket és egyéb dekorációs termékeket

A mintegy 500 saját tulajdonban lévő szolgáltatási központból álló hálózatán keresztül közvetlen kapcsolatot tart a vevőkkel, valamint közel 3.000 független nagy és kiskereskedő partnerével

Európa második legnagyobb dekoratív bevonat szállítója

Bevonatok

A PPG dekoratív bevonatait az egész világon alkalmazzák kellemes, funkcionális és esztétikailag vonzó környezetek létrehozására. Európában a dekoratív bevonatok második legnagyobb szállítója vagyunk, a világ számos, kulcsfontosságú nemzeti piacán piacvezetőként vagyunk jelen. Úttörő szerepet játszunk új termékek és receptúrák fejlesztésében, hogy kielégíthessük a folyamatosan változó piaci igényeket.

Mind szakmai, mind lakossági fogyasztói portfoliónkban egy sor vezető termék szerepel. A helyi festékipari szakágak kezelésében, illetve különböző országokra és piaci szegmensekre kiterjedően ezek a termékek a legkülönfélébb műszaki és esztétikai kihívásokra kínálnak széleskörű megoldásokat. Például a Sigma Coatings, a Seigneurie, a Johnstone's, a Dekoral, a Trilak, a Primalex és a Prominent a saját piacukon termékeikkel professzionális piacvezető márkáknak minősülnek.

Kifejezetten szoros kapcsolatot ápolunk a szakmai felhasználókkal. A mintegy 500 speciális kereskedelmi központból álló hálózatunk a legnagyobbnak számít Európában, ahol a szakmai felhasználók mindent egy helyen tudnak beszerezni. Továbbá hálózatunkat körülbelül 3.000 független kereskedelmi partner támogatja. Ezáltal egyedülálló előnyt élvezünk versenytársainkkal szemben, illetve folyamatos visszajelzéseket és értékes információkat kapunk a piacról. Sikeres kereskedelmi modellünket szeretnénk kiterjeszteni új piacokra is. Saját márkájú termékekkel látjuk el Európa legnagyobb barkácsáruházait és kiskereskedőit, ami egyúttal jelzi gyártói bázisunk versenyképességét, továbbá képességünket, mellyel gyorsan tudunk reagálni az új piaci trendekre.

A kiskereskedelemben forgalmazott DIY márkáink a minőség, színválaszték és az egyszerű alkalmazás tekintetében komoly nemzetközi elismertséget szereztek maguknak. Ezeket a termékeket a legnagyobb kiskereskedelmi csoportok és független üzletek forgalmazzák, számtalan országban elért jelentős piaci részesedéssel.

Márkáink