Termékeink

TRINÁT Aqua Skolatex iskolatábla festék

Vízzel higítható táblafesték fafelületekre

Előnyök

  • Kiválóan használható iskolatáblák, ping pong asztalok bevonására
  • Vizes bázisú, száradása gyors, nem jár oldószerszaggal

Elérhető kiszerelés

1 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Megfelelően előkészített kül- és beltéri fafelületek bevonataként alkalmazható. Elsősorban fa iskolai táblák, de színházak fa padozatának csillogásmentes festésére is alkalmazzák.

Színek száma / színezhetőség

Fekete és Zöld színben

Külső megjelenés

Matt fekete vagy zöld, egyenletes, esztétikus felületű.

Anyagszükséglet / kiadósság

15 m2/l

Felhordás módja

Akrilcsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Rétegszám 2 réteg
Száradási idő 2 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Skolatex Trinát aqua táblafesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10% tiszta vízzel hígítsuk. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása azok megszáradása előtt vízzel történhet, száradás után aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószer alkalmas (pl.: Lazurán Parkettlakk hígító).

Rövid leírás

Matt, megfelelően terülő, akrilgyanta kötőanyagú festék. Nincs kellemetlen oldószerszag.


 

Termékleírás

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet. Új fafelületek előkészítése: A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Skolatex Trinát aqua táblafestékkel kell átfesteni 2-3 rétegben.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban iskolatábla festékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Progold Unikitt mestertapasszal. A nagyobb mélyedéseket Progold diszperziós mélyedéstapasszal javítsuk ki. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ezután a felületet fessük át 2-3 rétegben Skolatex Trinát aqua táblafestékkel.

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5°C és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Színek

300 fekete

Download

Márkáink