Termékeink

TRINÁT multiTOP 9in1

Alapozó és fedőfesték szinte minden felületre

Előnyök

 • Alapozó és fedőfesték egyben
 • Kültérre és beltérre
 • Korróziógátló
 • Gyorsan száradó
 • Kiválóan szórható
 • Vizes bázisú
 • Színkeverőgépen színezhető

Elérhető kiszerelés

Fehér „L” bázis és „Z” bázis; fekete és 5 gyárilag színezett 0,75l és 2,5l változatban

Technikai adatok

Alkalmazási terület Megfelelően előkészített kül- és beltéri alumínium, acél, horganyzott acél, réz, fa, műanyag, kerámia és csempe felületek bevonataként alkalmazható.
Színek száma / színezhetőség A festék fehér, fekete, antracit, mohazöld, csokoládébarna, oxidvörös, világosszürke gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A Trinát multiTOP 9in1 festék színkeverőgépen több ezer színárnyalatban keverhető, elérhető "Z" bázisban, valamint a fehér „L” bázis önmagában fehér festékként is használható.
Külső megjelenés Matt
Anyagszükséglet / kiadósság 10 m2/l
Felhordás módja
Ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
Rétegszám 2-3 réteg
Száradási idő 2 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Ügyeljen arra, hogy felkeverés közben a festékbe ne kerüljenek légbuborékok. A Trinát Special Multitop 9in1 festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem javasolt.

Rövid leírás
A Trinát Special multiTOP 9in1 egyedi formulájának köszönhetően egy rendkívül sokoldalúan felhasználható vizes bázisú alapozó és fedőfesték egyben. Legyen szó akár beltéri vagy kültéri festésről, rengeteg különböző felületen könnyedén megtapad és hosszútávú védelmet biztosít.
 • acél
 • horganyzott acél
 • alumínium
 • réz
 • műanyag
 • fa
 • tégla
 • kerámia
 • csempe felületekre

Termékleírás

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri alumínium, acél, horganyzott acél, réz, fa, műanyag, kerámia és csempe felületek bevonataként alkalmazható.

Felület előkészítés:
A festendő felület legyen tiszta száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.

Új és régi fém felületek:
Zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le. Zsírtalanításra használjon zsíroldó szert tartalmazó vizet (ne használjon oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak). Régi, korábban már festett felületek esetén finoman csiszolja meg csiszolópapírral, és tisztítsa meg a portól. Távolítsa el a felületről a nem összefüggő, régi festékréteget. Vizsgálja meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket mechanikai úton távolítsa el. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes régi bevonatot célszerű eltávolítani, majd a felületet újra festeni az új bevonatnak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsa el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsa (pl. csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás), majd zsírtalanítsa.

Kerámia és csempe felületek:
Távolítsa el a szennyeződéseket, zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le, és hagyja megszáradni. A bevonat függőleges felületeken ellenáll a vízzel való rövid idejű érintkezésnek.

Fa felületek:
Távolítsa el a szennyeződéseket (pl. gyantafolt), majd a felületet finoman csiszolja meg csiszolópapírral, portalanítsa. Kültéren a fafelület védelme érdekében használjon Lazurán oldószermentes faanyagvédőt.

Műanyag felületek:
Távolítsa el a szennyeződéseket, majd a felületet a jobb tapadás érdekében finom csiszolóvászonnal csiszolja meg, majd portalanítsa. Ezt követően zsírtalanítsa a felületet, majd vízzel öblítse le, és hagyja megszáradni. A különböző műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

Felhasználás
Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Ügyeljen arra, hogy felkeverés közben a festékbe ne kerüljenek légbuborékok. A Trinát Special Multitop 9in1 festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem javasolt.

Anyagszükséglet:
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg (max. 100 µm rétegvastagság)

Egy rétegben:

0,1 l/m2


Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és az alapfelülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:
Javasolt +5-25oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 65%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:
Ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
 

Irányadó beállítások airless szóráshoz:

fúvóka:

0,009”-0,011”

nyomás:

180-200 bar

fúvókaszög:

25°-65°

hígítás:

nem szükséges

Préslevegős szóráshoz:

fúvóka:

1,8-2,2mm

nyomás:

2,5-3,5 bar

hígítás:

max. 5% vízzel

 
Színezhetőség:
Az L és Z bázis színkeverőgépen színezhető.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva érintésre száraz, 4 óra múlva átfesthető.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:

 • Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverje fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.

 • Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljen arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. Szélsőséges időjárási körülmények között (tűző napon, csapadékos vagy rendkívül párás időben) nem javasolt a festés.

 • Ügyeljen arra, hogy a festéket az előírt rétegvastagságnál ne hordja fel vastagabban, mert a túl vastag zománcréteg megrogyhat, a teljes átszáradási ideje jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

 • Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Színek

RAL9005 fekete
RAL8017 barna
RAL7016 antracit
RAL3090 oxidvörös
RAL6005 mohazöld
RAL7035 világosszürke
RAL9003 fehér

Download

Márkáink