Termékeink

TRINÁT Aqua univerzális alapozó

Matt, fehér, vízzel hígítható alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre

Előnyök

  • Nagy Fedőképességű, könnyen csiszolható, vizes bázisú alapozó festék
  • Száradása gyors, nem jár oldószeranyaggal    
  • Kiválóan tapad az alapfelülere és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását     
  • Kemény- vagy puhafa, forgácslap, farostlemez alapozó festésére     
  • Fémfelületek közbenső rétegenként ajánljuk Trinát Aqua alapozó felvitelét követően

Elérhető kiszerelés

Fehér 0,75 l és 2,5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Megfelelően előkészített kül- és beltéri fafelületek, kemény PVC felületek alapozójaként és acélfelületek közbenső bevonataként alkalmazható. Alkalmas gyermekjátékok festésére is.

Színek száma / színezhetőség Fehér színben.
Külső megjelenés

Matt, fehér, egyenletes, esztétikus felületű.

Anyagszükséglet / kiadósság 9 m2/l
Felhordás módja

Ecsettel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Rétegszám 1-2 réteg
Száradási idő 4 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát aqua univerzális alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10% tiszta vízzel hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt vízet, megszáradás után aromás oldószereket tartalmazó hígítót használjunk.

Rövid leírás

Matt, megfelelően terülő, jól csiszolható akrilgyanta kötőanyagú vízzel hígítható festék.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

Új fafelületek előkészítése: A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát aqua univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát aqua univerzális alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat. Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát aqua korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát aqua univerzális alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát aqua zománcfesték család terméke 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.   Régi, már festett felületek előkészítése: Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát aqua univerzális alapozóvaL, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát aqua univerzális alapozóval. Kemény PVC felületek előkészítése: A kemény PVC felületeket a tisztítsuk meg a szennyeződésektől, festés előtt finom csiszolóvászonnal csiszoljuk meg, majd portalanítsunk. Az így előkészített felület festhető Trinát aqua univerzális alapozóval. Egyéb műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.  A feldolgozás hőmérséklete: Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5 ℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink