Termékeink

TRINÁT Aqua korróziógátló alapozó

Matt, vízzel hígítható alapozó acélfelületekre

Előnyök

  • Vizes bázisú korróziógátló alapozó 
  • Száradása gyors, nem jár oldószerszaggal  
  • Horganyzott acéL, vas, alumínium, réz és cink felületek bevonására  
  • ​Kitünően tapad korábban alkyd, klór-kaucsuk, akril vagy epoxi bevonatokkal kezelt felületekre

Elérhető kiszerelés

1 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Megfelelően előkészített kül- és beltéri acélfelületek korróziógátló bevonataként alkalmazható. Elsősorban vízzel hígítható korróziógátló bevonatrendszer elemeként.

Színek száma / színezhetőség

Fehér, szürke és vörös színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.

Külső megjelenés

Matt fehér, szürke vagy vörös egyenletes, esztétikus felületű.

Anyagszükséglet / kiadósság 10 m2/l
Felhordás módja

Ecsettel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Rétegszám 2 réteg
Száradási idő 8 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát aqua korróziógátló alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10% tiszta vízzel hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt víz, száradás után aromás oldószereket tartalmazó hígító alkalmas (pl.: Lazurán Parkettlakk hígító).

Rövid leírás

Matt, megfelelően terülő, aktív cinkfoszfát korróziógátló pigmenteket tartalmazó akrilgyanta kötőanyagú vízzel hígítható festék.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:
Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített.

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát aqua univerzális alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás: 1 réteg Trinát aqua korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés: belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát aqua univerzális alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg: Trinát aqua zománcfesték család bármely terméke, 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Vas- és acélfelületek festése előtt vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát aqua univerzális alapozóval. Befejező rétegként használjunk Trinát aqua zománcfesték család termékeit.

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5°C és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink