Termékeink

TRIKOLOR STANDOLIT olajfesték

Selyemfényű, oldószeres olajfesték fa- és acélfelületekre

Előnyök

  • Kül és beltéri fa és fémfelületek bevonására alkalmas
  • Ólmot nem tartalmaz, környezetkímélő     
  • Gyorsan szárad     

Elérhető kiszerelés

Fehér és gyárilag színezett változatban 0,75 l és 2,5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa- és acélfelületek bevonataként alkalmazható.

Színek száma / színezhetőség

9 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.

Külső megjelenés

Selyemfényű fehér vagy színes egyenletes, esztétikus felületű.

Anyagszükséglet / kiadósság

13,3 m2/l

Felhordás módja

Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Rétegszám 1-2 réteg
Száradási idő 24 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Standolit rapid olajfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 4 %, préslevegős szóráshoz max. 10% Lazurán Lenolajkencével hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

Rövid leírás

Selyemfényű, megfelelően terülő, száradó olaj tartalmú zománcfesték. Aromás szénhidrogéneket, ólomvegyületeket nem tartalmaz. 

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei: Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet önmagával vagy Trinát univerzális alapozóval kell alapozni.

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A Zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel a Standolit rapid olajfestéket vagy a Trinát univerzális alapozót.

Javasolt rétegfelépítés:

Kültéren és ipari környezetben. Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban Közbenső és befejező festés 1-2 réteg Standolit rapid olajfesték. Beltérben, csiszolt felületre közvetlenül felhordható 2-3 rétegben.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóval.

Megjegyzés:

a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Színek

300 fekete
500 barna
601 sötétzöld
551 szatinóber
821 piros
200 szürke
600 zöld
450 okker
400 sárga
100 fehér

Download

Márkáink