Termékeink

TRIKOLOR Aqua matt zománcfesték

Matt, vízzel hígítható zománcfesték fa- és fémfelületekre

Előnyök

  • Vizes bázisú átvonó festék
  • Bel és kültéri faszerkezetek és fémszerkezetek bevonására alkalmas
  • Rugalmas, matt bevonatot ad    
  • Száradása gyors, nem jár kellemetlen oldószerszaggal

Elérhető kiszerelés

1 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Megfelelően előkészített beltéri fa- és acélfelületek bevonataként alkalmazható. Elsősorban kevésbé igényes kerítések, látszó faszerkezetek festésére alkalmas.

Színek száma / színezhetőség

Fehér és 6 gyárilag lekevert színben kapható.
A színárnyalatok egymással keverhetők.

Külső megjelenés

Matt fehér vagy színes, egyenletes, esztétikus felületű.

Anyagszükséglet / kiadósság

10 m2/l

Felhordás módja

Akril ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással.

Rétegszám 2-3 réteg
Száradási idő 4 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trikolor aqua matt zománcfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba.

Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10% vízzel hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása után aromás vegyületeket tartalmazó hígító alkalmas.

Rövid leírás

Matt, megfelelően terülő, akrilgyanta kötőanyagú zománcfesték. 

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei: Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet 2-3 rétegben átvonhatjuk a Trikolor aqua matt zománcfestékkeL, a rétegek között csiszolni és portalanítani szükséges.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Erősen szívó, nem ép fafelület festése előtt szükséges lehet a Lazurán Lenolajkencével történő pórustömítés. Ez csak puha fafajták esetében célszerű alkalmazni, ügyelve arra, hogy a lenolajkencét a felhordás után kb. 2 órával alaposan töröljük vissza a felületről. Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ezután a felület 1-2 rétegben átfesthető a Trikolor aqua matt zománcfestékkel.

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5°C és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Fagyveszélyes, tűző naptól védeni kell.

Színek

300 fekete
504 sötétbarna
világosbarna
800 vörös
601 sötétzöld
200 szürke
100 fehér

Download

Márkáink