Termékeink

TRIKOLOR Kerítéslazúr

Vizes, selyemfényű lazúr kültérre-beltérre

Előnyök

  • Gyorsan szárad
  • Csepegésmentes
  • Gomba és penész elleni védelem

Elérhető kiszerelés

5 l és 10 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Kül- és beltéri használatra

Színek száma / színezhetőség 6 készrekevert színben elérhető.
Külső megjelenés

Selyemfényű, egyenletes, esztétikus felületű.

Anyagszükséglet / kiadósság 8 m2/l
Felhordás módja

Akril ecsettel.

Rétegszám Min. 2 réteg
Száradási idő

Kb. 2 óra múlva porszáraz. 4 óra múlva átfesthető, a réteg átszáradása 48 óra múlva következik be.

Hígíthatóság

A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra, nem szükséges azt hígítani!

Rövid leírás

A Trikolor kerítéslazúr selyemfényű, esztétikus, egyenletes felületet teremt.  Megfelelően terülő, akrilgyanta kötőanyagú lazúrfesték , amely kiemeli a fa
erezetét, mérsékelten időjárásálló bevonata pedig véd a gombák és a penész ellen.Megfelelően előkészített kül és beltéri fafelületek bevonataként alkalmazható. Elsősorban kevésbé igényes kerítések, látszó faszerkezetek festésére alkalmas. 

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során foltos, egyenetlen felületet ad. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédőszer száradása után a felületet 2-3 rétegben átvonhatjuk a Trikolor kerítéslazúrral, a rétegek között csiszolni és portalanítani szükséges.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Erősen szívó, nem ép fafelület festése előtt szükséges lehet a Lazurán Lenolajkencével történő pórustömítés. Ez csak puhafa-fajták esetében célszerű alkalmazni, ügyelve arra, hogy a Lenolajkencét a felhordás után kb. 2 órával alaposan töröljük vissza a felületről. A korábban vastaglazúrral vagy zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, távolítsuk el a teljes régi bevonatot az ép fafelületig. Ezután a felület 2-3 rétegben átfesthető a Trikolor kerítéslazúrral.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Fagyveszélyes, tűző naptól védeni kell.

 

Download

Márkáink