Termékeink

Lazurán Aqua Prémium beltéri lakk - selyemfényű

Vizes selyemfényű színtelen lakk beltérre

Előnyök

  • Kiemelkedő kopásállóságú;
  • Gyorsan száradó;
  • Tisztítószereknek ellenálló bevonat;
  • Gyermekjátékra is alkalmazható

Elérhető kiszerelés

0,75 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Beltéri használatra.

Színek száma / színezhetőség

 

Külső megjelenés

Selyemfényű, átlátszó, egyenletes, esztétikus felületű.

Anyagszükséglet / kiadósság 10 m2/l
Felhordás módja

Akril ecsettel, lakkhengerrel, kefével, szórással, rozsdamentes acél simítóval.

Rétegszám Min. 2 réteg
Száradási idő

Kb. 1 óra múlva porszáraz. A felhordást követően 2 óra múlva csiszolható és átvonható. A réteg teljes átszáradása, használatba vehetősége 6 óra múlva következik be.

Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Aqua Prémium beltéri lakk felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Ha mégis hígításra lenne szükség, a terméket vízzel hígítsuk max. 3%-ban.

Rövid leírás

A vizes bázisú selyemfényű Lazurán Prémium lakk, elsősorban parketta, fapadlók,  hajópadlók, falépcsők, elsősorban parketta, fapadlók, hajópadlók, falépcsők, de egyéb natúr vagy pácolt kültéri és beltéri fafelületek (pl. bútorok, játékok) bevonataként alkalmazható. Egyenletes, esztétikus magasfényű felületet képez, védelmet nyújt az időjárás, különösen a napfény káros hatásaival szemben. A bevonat a háztartásban előforduló bútortisztító vegyszereknek ellenáll és alkalmazásával kopásálló bevonatot kapunk. Nem ajánlott laminált padlóra és felületkezelt szalagparkettára.

Termékleírás

Tulajdonságok:

Selyemfényű, magas kopásállóságú, uretán-akrilgyanta kötőanyagú színtelen lakk. A bevonat a háztartásban előforduló vegyszereknek ellenáll. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

 

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lakk a felhasználás során egyeletlen fényű felületet képez. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Az alapfelület előkészítése:

A lakkozandó felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A parkettát fel kell csiszolni, a lakkozandó felületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. A felület színváltozásának elkerülése érdekében alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval. A Lazurán Aqua Prémium beltéri lakkot 2-3 rétegben kell felhordani, a rétegek között a felületet finoman meg kell csiszolni.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Prémium beltéri lakkal. A felület színváltozásának elkerülése érdekében alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült parketta és fafelületek csiszolása és portalanítása után alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval, majd vonjuk át a felületet a Lazurán Aqua Prémium beltéri lakkal.

 

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink