Termékeink

Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer

Vízbázisú, biocid tartalmú faanyagvédőszer

Előnyök

  • A fa pórusaiba mélyen behatol;
  • Megelőző és megszűntető védelmet nyújt;
  • Farontó gomba és rovarok elleni védelmet nyújt

Elérhető kiszerelés

1 l és 5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Kültéri használatra

Színek száma / színezhetőség

 

Külső megjelenés

Áttetsző, a fa felületébe mélyen beszívódó.

Anyagszükséglet / kiadósság

3-5 m2/l

Felhordás módja

Akril ecsettel vagy mártással.

Rétegszám

2 réteg

Száradási idő

1 óra alatt porszáraz. Átfesthetőségi idő: 1 óra után átfesthető +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett. A réteg teljes átszáradása, a védelem kialakulása 48 óra múlva következik be.

Hígíthatóság

A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra, nem szükséges azt hígítani!

Rövid leírás

A Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédőszer kiválóan alkalmas a kültéri és a nedvességnek kitett faszerkezetek például: kerítésléc , lambéria, széldeszka , kerti bútorok, védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Mélyen beszívódik a farostjai közé, azon erősen megtapad, ezáltal védelmet nyújt a faszerkezeteket veszélyeztető különböző kártevő rovarok ( pl. szú) és faelszíneződését okozó gombák ellen.

Termékleírás

Felületek előkészítése:

A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak a bevonat teljes eltávolítása

után. Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel

és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez. A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Ezután kezelhető a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül kezelhetők a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel. A régi, elöregedett fafelületeket, a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a kezelés után. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

 

Egzóta fa felületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

 

Egyéb tudnivalók:

Eszközök tisztítása: a szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szappanos víz, azok megszáradása után szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

 

Megjegyzés:

A Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer felhordása után a felületet csiszolni nem szabad. A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A terméket +5 és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink