Termékeink

Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1

Vizes vékonylazúr kül- és beltérre

Előnyök

  • Favédő, alapozó, lazúr egyben
  • Gomba és penész elleni védelem
  • A fa pórusaiba mélyen behatol
  • Vízlepergető

Elérhető kiszerelés

0,75 l; 2,5 l és 9l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Kül- és beltéri használatra.

Színek száma / színezhetőség 13  gyárilag készrekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.
Külső megjelenés

Selyemfényű. A termék áttetsző, különféle természetes fafajtákhoz hasonló színekben érhető el. Egyenletes, esztétikus felületet biztosít.

Anyagszükséglet / kiadósság 16 m2/l
Felhordás módja
Akril ecsettel, szóróberendezéssel
Rétegszám 2 réteg
Száradási idő 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva átfesthető. A réteg teljes átszáradása 12 óra múlva következik be.
Hígíthatóság

A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra, nem szükséges azt hígítani!

Rövid leírás

A Lazurán Aqua 3in1 favédő lazúr áttetsző, vízzel hígítható favédő, alapozó és lazúr egyben. Mélyen beszívódik a farostok közé, mérsékelten időjárásálló és páraáteresztő bevonata védelmet nyújt a gombák és penész ellen. Hozzáadott viasztartalma révén kimagasló vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik és esztétikus, selyemfényű színeivel kiemeli a fa erezetét. Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, homlokzat, széldeszka, kerti bútor, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

Termékleírás

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri, úgynevezett nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, homlokzat, széldeszka, kerti bútor, madártető stb.) bevonataként alkalmazható.

Felület előkészítés:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5 % nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése:
Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral a fa szálirányában, majd tisztítsa meg a portól. Külső térben történő alkalmazás esetén, megelőző védelem céljából, Lazurán Aqua oldószermentes faanyagvédő vagy Lazurán Univerzális faanyagvédő használata szükséges.

Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ha a fa felülete tömör, ép, és egészséges, abban az esetben felhordható a Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán lenolajkencével kell előkezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverje fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. A Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása, azok megszáradása előtt vízzel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.

Színezhetőség:
A Lazurán aqua 3in1 favédő lazúr gyárilag lekevert színekben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A termék színkeverőgéppel a receptgyűjteményben feltüntetett színárnyalatokban keverhető. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

Száradási idő, átvonhatóság:
A száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva átfesthető. A rétegek között finomcsiszolás javasolt. A réteg teljes átszáradása 12 óra múlva következik be, a kész felület 24 óra múlva vehető használatba.

Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +25 oC között száraz, tűző naptól és fagytól védett helyen kell tárolni.

Download

Márkáink