Termékeink

Lazurán Aqua Falazúr 2in1

Vizes vékonylazúr kültérre-beltérre

Előnyök

  • Gyorsan száradó;
  • Vízlepergető;
  • A fa pórusaiba mélyen behatol;
  • Gyermekjátékra is alkalmazható

Elérhető kiszerelés

0,75 l és 2,5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Kül- és beltéri használatra.

Színek száma / színezhetőség

10  gyárilag készrekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

Külső megjelenés

Selyemfényű. A termék áttetsző, különféle természetes fafajtákhoz hasonló színekben érhető el. Egyenletes, esztétikus felületet biztosít.

Anyagszükséglet / kiadósság 16 m2/l
Felhordás módja
Akril ecsettel, szórással.
Rétegszám 2 réteg
Száradási idő

Kb. 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva átfesthető. A réteg teljes átszáradása 48 óra múlva következik be.

Hígíthatóság

A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra, nem szükséges azt hígítani!

Rövid leírás

A Lazurán Aqua falazúr 2in1 gyorsan száradó, vizes bázisú vékonylazúr, kül- és beltéri nem mérettartó fafelületek, elsősorban kerítés, madártető, gyermekjátékok bevonataként alkalmazható. Mélyen beszívódik a farostok közé, kiemeli a fa erezetét és vízlepergető tulajdonsága révén véd a csapadék káros hatásaitól is. Kártevő rovarok, gombák elleni mérgeket nem tartalmaz.

Termékleírás

Tulajdonságok:

A Lazurán Aqua Falazúr 2in1 kiemeli a fa erezetét, nem képez fedő bevonatot. Akrilgyanta diszperzió kötőanyagú vékonylazúr. Az első réteg alapozóként, a második és további rétegek fedőrétegként funkcionálnak. Nem tartalmaz a farontó gombák és rovarkártevők elleni adalékokat.

 

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képezhet. A vékonylazúrral kezelt felület elöregedése esetén a felület könnyű csiszolást követően azonos színnel átvonható. Nem szükséges a teljes felületet fáig lecsiszolni. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő. A Lazurán Aqua Falazúr 2in1 vizes vékonylazúr színtelen változatát ne használjuk kültéri felületen

 

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felület a Lazurán Aqua Falazúr 2in1 vizes vékonylazúrral átfesthető.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók Lazurán Aqua Falazúr 2in1 vizes vékonylazúrral. A régi, elöregedett fafelületeket a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét faanyagvédőszerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a Lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás, valamint a favédő kezelés után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Falazúr 2in1 vizes vékonylazúrral. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában Lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

 

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban vastaglazúrral vagy zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Univerzális faanyagvédőszer vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Ha a fa felülete tömör, ép, egészséges a Lazurán Aqua Falazúr 2in1 vizes vékonylazúr felhordható. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
 

A terméket +5 és +30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink