Termékeink

Bondex Decking Oil

Favédő és ápoló olaj

Előnyök

  • Mélyen a fába hatol
  • Víz- és szennyeződéstaszító felületet képez
  • Védelmet nyújt gomba ellen

Elérhető kiszerelés

2,5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Kültéri használatra

Színek száma / színezhetőség

6 készrekevert színben kapható.

Külső megjelenés

Matt

Anyagszükséglet / kiadósság

10-16 m2/l a fafelület típusától függően

Felhordás módja

Ecsettel vagy puha ronggyal.

Rétegszám

2 réteg

Száradási idő

3-5 óra alatt porszáraz. Átfesthetőségi idő: 24 óra. 23⁰C és 60%-os relatív páratartalomnál mérve. Különböző hőmérsékleteken, páratartalom és rétegvastagság esetén eltérések lehetnek.

Hígíthatóság

A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra, nem szükséges azt hígítani!

Rövid leírás

A Bondex Decking Oil egy speciális, matt fényű, színezett olaj, kültéri faburkolatok illetve teraszpadlók, pergolák kezelésére és karbantartására. A termék kiemeli a fa erezetét, mélyen a fába hatol, víz- és szennyeződéstaszító felületet képez, így véd az időjárás és a gombák ellen. A Bondex Decking Oil olyan egzotikus fafajtákon is alkalmazható mint a teak, bangkirai, meranti és a vasfa.

Termékleírás

Felületek előkészítése:

A felületről a szennyeződéseket és a laza, leváló, régi festékréteget el kell távolítani. A felület legyen száraz, tiszta, valamint tapadó szennyeződésektől és portól mentes. Sima felületképzéshez csiszolás szükséges. A faanyag nedvességtartalma nem haladhatja meg a 18%-ot.

 

Alkalmazás:

Felhasználás előtt a festéket alaposan fel kell keverni. A termék felhasználásra kész állapotban kerül csomagolásra, további hígítást nem igényel. Ecsettel hordjon fel két réteg

padlóolajat, majd a felesleges olajat teljesen távolítsa el egy puha ronggyal a fa felületéről 30 percen belül. Ne használja 5°C hőmérséklet alatt vagy 80% relatív páratartalom felett.

 

Karbantartás: az első kezelés után 6 hónappal hordjon fel egy újabb réteg olajat. A teljes védelem érdekében nagy igénybevételnek kitett felületek esetében a kezelést ajánlott évente megismételni. A karbantartás során a felületek színeltérés nélkül részben is átvonhatók.

 

Egyéb tudnivalók:

Eszközök tisztítása: lakkbenzinnel, a használat után azonnal.

Eltarthatóság: lezárt dobozban 5 évig.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott kezelendő felület vizsgálatától.
 

Száraz, jól szellőző helyen tárolandó +5 és +35 °C közötti hőmérsékleten.

Download

Márkáink