Termékeink

THERMOTEK lábazati vakolat

Épületek lábazatának esztétikus védelmére, és díszítő bevonására szolgál

Előnyök

  • Elegáns megjelenés
  • Tartós
  • Időjárásálló, kiváló víz- csapóeső- és fényálló felületet biztosít

Elérhető kiszerelés

15 kg-os vödörben 4,5 kg kötőanyag található, illetve a színes szemcsék 2,1 kg-os műanyag tasakban érhetőek el.

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Homlokzatokon, főként lábazati felületeken és beltéri falfelületeken dekorációs célból, illetve betonfelületeken és cementvakolatokon alkalmazható.

Színek száma / színezhetőség

A termék színét a kötőanyaghoz kevert szemcsék színe fogja meghatározni. A 1,5 mm-es színes szemcsék 10 fajta alapszínben kaphatóak (alapszínek: fehér, citromsárga, narancs, piros, vörös, bézs, barna, világosszürke, sötétszürke, fekete), melyek variálásával az előállítható színek száma gyakorlatilag korlátlan.

Külső megjelenés

Megfelelő színű, selyemmatt, esztétikus felületű

Anyagszükséglet / kiadósság

4,5 - 5 kg/m2

Felhordás módja

A felületre szemcsevastagságban rozsdamentes acél simítóval kell felhúzni, majd a felületre glettszerűen rávasalni. Ügyeljünk arra, hogy a színes szemcsék között ne legyenek üres helyek.

Rétegszám  
Száradási idő 48 óra
Hígíthatóság

A terméket nem kell hígítani.

Rövid leírás

Szállítási formájában két komponensből áll: egy kötőanyag komponensből (4,5 kg) és az ebbe belekeverendő színes szemcsékből (5 db, egyenként 2,1 kg-os színes szemcse hozzáadásával 15 kg készterméket kapunk). Összekevert állapotban 1,5 mm-es szemcsenagyságú színes, homogén massza. Kötőanyaga módosított akrilát diszperzió. Mindenféle időjárási körülmények között tartós.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Az anyag előkészítése:

A 4,5 kg kötőanyagba lassú fordulatú, rozsdamentes keverőszáras fúrógéppel keverjük bele öt egész tasak, egyenként  2,1 kg-os színes szemcsét a színárnyalatnak megfelelő arányban. Ügyeljünk arra, hogy a keverés során a szemcsék ne roncsolódjanak, mert az a kötőanyag elszíneződéséhez vezet. Rövid levegőztetés után a termék felhasználásra kész.

 

Felület előkészítés:

Új felület esetén: Új, festetlen felületeket portalanítás után HÉRA falfix diszperziós mélyalapozóval kell beereszteni, hogy a felület szívóképességét kiegyenlítsük. Ezután az esetleges kisebb felületi hibákat kültéri glettel ki kell javítani. A sima felületet javasoljuk a termék színével megegyező THERMOTEK kolor vakolatalapozóval alapozni.

Régi felület esetén: Régi felületek bevonása előtt a laza, pergő, mészréteget, festékmaradványokat stb. mechanikai úton el kell távolítani. A portalanított felületet ebben az esetben is HÉRA falfix diszperziós mélyalapozóval kell előkezelni. Kisebb repedések, illetve a felületi egyenetlenségek kültéri porglettel javíthatók ki, majd a glettelt felületet a lábazati vakolat színével megegyező THERMOTEK kolor vakolatalapozóval javasoljuk alapozni.

 

Felhordás:

A lábazati vakolatot alaposan felkeverjük, amennyiben szükséges kevés vízzel a felhordási konzisztenciára beállítjuk. A felhordást rozsdamentes acél glettvassal végezzük, úgy, hogy az anyagot glettszerűen hordjuk fel a felületre. Ügyeljünk arra, hogy a színes szemcsék között ne legyenek üres helyek. Egyenletesebb felület érhető el, ha a szemcse színével közeli vagy egyező színű THERMOTEK kolor vakolatalapozóval alapozza a felületet. Kültéri alkalmazás esetén +10℃-tól +30℃-ig terjedő levegő és felületi hőmérséklet mellett hordható fel! Alacsonyabb hőmérsékleten a száradási idő jelentősen megnő. Ügyeljünk arra, hogy felhordás száraz időben történjen, mert a csapóeső a még nedves, nem teljesen átszáradt bevonatot lemoshatja ill. károsíthatja. Tűző napon vagy esős, párás időben nem szabad a terméket felhordani! Kültéri vízszintes felületeken ne alkalmazzuk!

 

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +10℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink