Termékeink

THERMOTEK kolor vízlepergető vékonyvakolat

Diszperziós kötőanyagú, kapart vagy dörzsölt struktúrájú vékonyvakolat

Előnyök

  • Szálerősítéssel a hosszú élettartamért
  • Védelem alga és gombásodás ellen
  • Új formula
  • Könnyebb applikáció
     

Elérhető kiszerelés

25 kg

Technikai adatok

Alkalmazási terület Vakolt és beton homlokzatfelületek díszítő vakolataként valamint a Thermotek hőszigetelő rendszer befejező rétegeként.
Színek száma / színezhetőség Színkeverőgépen a Thermotek kolor vízlepergető vakolat több ezer színben színezhető.
Külső megjelenés

Megfelelő struktúrájú és szemcseméretű, matt, esztétikus felületű

Anyagszükséglet / kiadósság

Kapart struktúra:
1,5 mm szemcseméret: 2,5 kg/m2
2 mm szemcseméret: 2,7 kg/m2

Dörzsölt struktúra:
2 mm szemcseméret: 2,7 kg/m2
2,5 mm szemcseméret: 3,0 kg/m2

Felhordás módja

A THERMOTEK vízlepergető vékonyvakolatot a tapaszréteg száradás illetve a megfelelő felület előkészítést követően rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani. A felhordott vakolat száradása előtt még nedves állapotban PVC-ből készült simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani. A további információkat lásd alább a részletes termékleírásnál.

Rétegszám 1 réteg
Száradási idő 24 óra
Hígíthatóság

A THERMOTEK kolor vízlepergető vékonyvakolat felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Szükség esetén max. 1% vizet lehet adagolni.

Rövid leírás
Kapart vagy dörzsölt struktúrájú, különböző szemcseméretben gyártott, kolor változatban színkeverőgéppel is színezhető vékonyvakolat. Kötőanyaga módosított akrilát diszperzió.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Vakolt alapfelületek:
A bevonandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges.

Régi, már diszperziós festékkel festett felületek:
Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelően alapozzunk THERMOTEK kolor vakolatalapozóval.

Homlokzati hőszigetelő rendszer záró bevonataként:
A hőszigetelő táblák felragasztása, dübelezése és az üvegháló beágyazása után várjuk meg a felület teljes száradását. A hőszigetelő lap ragasztására, és az üvegszövet beágyazására a THERMOTEK extra erős ragasztó és simítótapasz ajánlott. Alapozzuk a felületet THERMOTEK kolor vakolatalapozóval. A THERMOTEK vízlepergető vékonyvakolatot a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel lassú fordulatú fúrógépbe fogott keverőszárral vagy speciális festékkeverő géppel. A THERMOTEK vízlepergető vékonyvakolatot a tapaszréteg száradás illetve a megfelelő felület előkészítést követően rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani. A felhordott vakolat száradása előtt még nedves állapotban PVC-ből készült simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani. Ez esetben igen esztétikus megjelenésű, szemcsés szerkezetű felület nyerhető. A struktúra kialakítása során, a szerszámra ragadt finom anyagfelesleget a vödörbe visszadobni nem szabad! Mindez a termék minőségromlását okozhatja, mely eltérő struktúrát, illetve foltosodást eredményezhet! Tűző napon nem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet, valamint a struktúra kialakítása is nehezebbé válik. Ugyancsak nem célszerű erősen borult vagy rendkívül párás időben végezni a felhordást. Az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felvinni. Minden esetben javasolt a színhelyesség ellenőrzése.

Megjegyzés:
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő. Ügyeljünk arra, hogy a felületet közvetlen tűző napsugárzás a felhordás közben ne érje, a munkát mindig az árnyékos felületen kezdjük.

Download

Márkáink