Termékeink

THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat alapozó

Kiváló fedőképességű, fehér, matt érdes felületű alapozófesték. Elősegíti a THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolatok jobb tapadását

Előnyök

  • A teljes hatásfokú szilikát vakolatrendszer eleme
  • Tapadásnövelő alapozóalapozó a THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat alá
  • Az alapfelület szívóképességének kiegyenlítésére

Elérhető kiszerelés

10 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Vakolt, beton falfelületek pigmentált alapozására valamint a THERMOTEK szilikát hőszigetelő rendszerek vakolatai alá. Továbbá, kiemelten ajánlott felújító vakolatrendszerre, illetve hagyományos ásványi felületekre (mész, mész-cement és cement vakolatokra). Az alapozó festék lúgos, maró hatása miatt a homlokzatfestés során ügyelni kell a nem festendő épületrészek védelmére. Gipszfelületekre nem használható.

Színek száma / színezhetőség

A fehér színű THERMOTEK kolor szilikát bázisú vékonyvakolat alapozó a Trilak színkeverőgépein a vakolatokhoz közelítő színárnyalatban színezhető.

Külső megjelenés

Matt, érdes felületű, pigmentált.

Anyagszükséglet / kiadósság

6-8 m2/l

Felhordás módja

Alapos felkeverés után ecsettel, hengerrel vagy szórással.

Rétegszám

A felület szívóképességétől függően 1-2 rétegben.

Száradási idő

2 óra

Hígíthatóság

A THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, azt hígítani nem kell.

Rövid leírás

Használatával a homlokzati rendszer mechanikai szilárdsága, a rétegek egymáshoz tapadása nagymértékben megnő, homogén megjelenést biztosít a THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat számára. Az alapozó jó páraáteresztő, így a bevonat a fal természetes szellőzését nem gátolja.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően szilárd. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. Felhordás előtt az alapozó felkeverése szükséges. Utána ecseteléssel, hengerezéssel felhordható az anyag a sima vagy glettelt alapfelületre. A vékonyvakolat alapozót a felhordása után egészen a megszáradásáig védeni kell a csapadéktól.

 

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink