Termékeink

THERMOTEK DRYVIT homlokzattisztító oldat

Biocid tartalmú, azonnali hatású penész- és algaölő kültéri fertőzött vakolt, beton, és egyéb szívóképes felületekre

Előnyök

  • Megöli az algákat, a gombákat és a penészt
  • Gyorsan hat és mélyen behatol a kezelt felületbe, ami garantált eredményt hoz

Elérhető kiszerelés

1 l és 5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Penészgombával vagy algával fertőzött vakolt, beton, és egyéb szívóképes homlokzati falfelületekről, a penész- és algatelepek eltávolításához.

Színek száma / színezhetőség

 

Külső megjelenés

Átlátszó folyadék.

Anyagszükséglet / kiadósság

Erősen szennyezett felületek kezelése: 100 - 125m2 (azaz 40 - 50ml/m2)

Mérsékelten és kevéssé szennyezett felületek kezelése: 125 - 250m2 (azaz 20 - 40ml/m2)

Felhordás módja

Ecsettel, hengerrel. Alga- és penészölő adalék tartalma miatt nem szórható.

Rétegszám

 

Száradási idő

2 óra

Hígíthatóság

A beállított hatóanyag tartalma miatt nem megengedett, a termék felhasználásra kész.

Rövid leírás

Azonnal ható penész- és algaölő tulajdonságú. PT2 biocid termék. A THERMOTEK DRYVIT homlokzattisztító oldat a biológiai szennyeződések - algák, penész és gombák - eltávolítására szolgál. Egyidejűleg, THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító festékkel alkalmazva, gombaölő hatással megakadályozza a mikroorganizmusok nem kívánatos megtelepedését, még a résekben is.

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A kezelendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 

Algával fertőzött kültéri felületek:

A szennyeződéseket (azaz pl. penész, alga, stb.) THERMOTEK DRYVIT homlokzattisztító oldat használata előtt ne távolítsa el. A terméket egyenletesen vigye fel a száraz felületre hengerrel vagy ecsettel. Ügyeljen arra, hogy a kezelendő felület jól felszívja a terméket, és hagyja hatni 24 órán át. Utána a biológiai szennyeződéseket mechanikusan távolítsa el (pl. nagynyomású mosóval, megfelelő mosó berendezéssel, lekeféléssel vagy lekaparással). Nagynyomású tisztító használata esetén a hatóanyag kimosódhat, ezért ajánljuk, hogy újból kezelje a felületet THERMOTEK DRYVIT homlokzattisztító oldattal a megelőző hatás elérése érdekében. Ajánljuk, hogy a végső réteget a lehető leghamarabb vigye fel, de legkésőbb 4 héten belül. Az oldat nem károsítja a környezetet, nincs fehérítő hatása. A biológiai szennyeződések azon látható maradványai, amelyeket nem sikerült eltávolítani a homlokzatról, de a leírt módon le voltak kezelve a THERMOTEK DRYVIT homlokzattisztító oldattal már nem aktívak. Felhasználás előtt minden esetben végezzen próbatisztítást egy kisebb felületen. A további algásodás megelőzése érdekében célszerű a homlokzatfelületet THERMOTEK DRYVIT homlokzatfelújító festékkel átfesteni.

 

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink