Termékeink

Héra Szilikát Alapozó Kültéri-Beltéri

Kül- és beltéri kálium-szilikát alapú alapozó

Előnyök

  • Kiváló páraáteresztő hatás
  • Tökéletes tapadást biztosít
  • Meghosszabbítja a végső felület élettartamát
  • Szilikát homlokzati- és beltéri falfestékek alapozója

Elérhető kiszerelés

5L

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Kiválóan alkalmas kültéri és beltéri meglévő ásványi bázisú homlokzati rendszerek (mész, mész-cement, szilikát vakolatok), műemlék épületek, valamint ásványi aljzatok (pl. homokkő, beton, mészhomok tégla) alapozására.

Színek száma / színezhetőség

Nem színezhető.

   
Anyagszükséglet / kiadósság 9-11 m2/l
Felhordás módja

Alapos felkeverés után hengerezéssel, ecseteléssel 8-25oC közötti felület és levegő hőmérsékleten, 80%-os relatív páratartalom alatti érték esetén

Rétegszám 1 réteg
Száradási idő 4 óra
Hígíthatóság

 Nem szükséges hígítani. 

Rövid leírás
A Héra Szilikát alpozó egy speciális, kálium-szilikát alapú alapozó oldat, melynek használata a szilikát homlokzati- és beltéri falfestéknél ajánlott. Megerősíti az alapfelületet és egységesíti annak nedvszívó képességét, továbbá tökéletes tapadást biztosít. Ugyanakkor, a kiváló páraáteresztő képességének köszönhetően megőrzi a pára természetes áthaladását a falazoton, és így meghosszabbítja a végső bevonatok élettartamát. Nem vonzza a levegőben lévő mikro szennyeződéseket.

Termékleírás

Alkalmazási terület:

Káli-vízüveg kötőanyagának és kis mennyiségű szerves diszperzió tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas kültéri és beltéri meglévő ásványi bázisú homlokzati rendszerek (mész, mész-cement, szilikát vakolatok), műemlék épületek, valamint ásványi aljzatok (pl. homokkő, beton, mészhomok tégla) alapozására. Gipszkartonozott falfelületek alapozására nem ajánlott.

Javasolt rétegszám: Általában 1 réteg. Amennyiben azonban a felület az alapozó száradását követően nem szilárdul meg tökéletesen, ismételjük meg a bevonatot a kívűnt felületi minőség eléréséhez.

Száradási idő, 23 °C-on: 4 óra

Átfesthetőség 23 °C-on: 12 óra

Szerszámok tisztítása: Közvetlenül használat után vízzel.

Felület előkészítés: Az alapfelület tiszta, szilárd, hordképes és száraz legyen. A laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Kisebb repedések, felületi egyenetlenségek szilikát festék alá alkalmas anyagokkal javíthatók ki. A megfelelően előkészített felületet 12 órával a Héra páraáteresztő szilikát homlokzat- és belső falfesték felhasználása előtt javasolt alapozni. Érdes felület esetén az első festék réteg 5% alapozóval hígítható.

Fontos információk: Alapozás során ügyelni kell a nem festendő épületrészek védelmére. Védőkesztyű, védőruha és szemvédő vagy arcvédő használata javasolt.Az egybefüggő felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket használni. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége.

Download

Márkáink