Termékeink

Héra Páraáteresztő Szilikát Homlokzat és Beltéri Falfesték

Matt, kül- és beltéri vakolt és diszperziós festékkel festett felületekre is

Előnyök

  • Zöld választás
  • Öntisztuló nanotechnológia*
  • Természetes ellenállás a mikroorganizmusokkal (pl. gomba, penész) szemben**
  • 0% károsanyag kibocsátás a levegőbe***

Elérhető kiszerelés

"L" és fehér; "Z" bázis; 5L és 10L

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Ásványi vakolattal vakolt épülethomlokzatok és lábazatok, továbbá egyéb kül- és beltéri betonfelületekre, új eternit felületekre használható.
Különösen alkalmas műemléki felületek felújító festésére.

Színek száma / színezhetőség

Színkeverőgépen több ezer színárnyalatban keverhető, a fehér / L bázis önmagában fehérként is alkalmazható. 

Külső megjelenés Ásványi matt
Anyagszükséglet / kiadósság 7 m2/l
Felhordás módja Ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel.
Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz
kell beállítani.
Rétegszám 2 réteg
Száradási idő 2 óra
Hígíthatóság:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, szükség esetén hígítható a Héra páraáteresztő szilikát alapozóval max. 5 %-ban.

Rövid leírás
Természetes, káli-vízüveg kötőanyagának köszönhetően ásványi matt felületet képez, mely kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik, ezáltal a felújító vakolaton keresztül az esetleges szerkezeti nedvesség könnyen távozhat falazatból. *** Nem kerülnek káros anyagok (EN ISO 16000-9 szabvány szerint) a levegőbe és a bevonat hozzájárul a minőségi beltéri klíma fenntartásához, ami elengedhetetlen az Ön egészsége és jóléte szempontjából. A szilikátfesték felülete tartós, nem vonzza a levegőben lévő mikro szennyeződéseket és ** magas pH-ja miatt természetesen ellenálló a mikroorganizmusokkal szemben Végeredményül antisztatikus felületet kapunk, mely ellenáll a szennyeződéseknek és a pornak. *Sol-silicate nano részecskéinek köszönhetően elősegíti a könnyebb tisztíthatóságot, hidrofób technológia által pedig tökéletes víztaszító hatással rendelkezik.
Tökéletes védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben. Színkeverőgépen színezhető a PPG Trilak Kft. által használt színrendszerek, színkártyák színeiben.

Termékleírás

Felület előkészítés:

A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket, régi festékréteget el kell távolítani, és a szilikát festék alá alkalmas anyagokkal szükséges javítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges.
A megfelelően előkészített felületet Héra páraáteresztő szilikát alapozóval javasolt alapozni 12 órával a festék felhordása előtt. Korábban diszperziós festékkel festett felületek is átfesthetők a Héra szilikát festékkel, azonban meszelt felületek esetében fluátozni szükséges erre alkalmas anyaggal, pl. Stopsó alkalmazásával.

Szanáló vakolatok felületei:

Az un. szanáló vagy párologtató vakolatok felületeinek átfestésére kifejezetten ajánlott a Héra szilikát festék. A felület előkészítése megegyezik a fentebb írtakkal. Kétes esetben kérjük, számolja ki a páradiffúziós adatok alapján az alkalmasságot.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Felhordás:

Ecsettel, hengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

FONTOS!
A festék lúgos maró hatása miatt a festés során ügyelni kell a nem festendő épületrészek védelmére (pl. üveg, fém vagy műanyag felületek). Ezen részeket le kell takarni, mivel a lúgos kötőanyag ezeket megmarhatja. Alkalmazás során védőkesztyű, védőruha és szem- vagy arcvédő használata javasolt.

Színek

fehér

Download

Márkáink