Termékeink

Progold Waltex ragasztó

Waltex falbevonat rendszer üvegszövet tapétáihoz

Előnyök

  • Kiváló tapadás az alapfelülethez
  • Könnyű felhordhatóság

Elérhető kiszerelés

20 kg

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Beltéri használatra.

Színek száma / színezhetőség

Fehér színben.

Külső megjelenés

 

Anyagszükséglet / kiadósság

 3 m2/kg/mm

Felhordás módja

Ecsettel, hosszú szőrű hengerrel.

Rétegszám

 

Száradási idő

Száradási idő 23°C-on: 5 óra, átfesthetőség 23°C-on: 24 óra.

Hígíthatóság

A Progold Waltex ragasztó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem szükséges. Túlságosan nedvszívó felületek előkezeléséhez 1:1 arányban vízzel hígítható.

Rövid leírás

A Waltex falbevonat rendszerben az üvegszövet ragasztója. Az erősen igénybevett beltéri falfelületek (mészvakolat, beton, azbesztcement, betonyp, gipszperlit és gipszkarton), bevonatának felépítésére alkalmas, üvegszövet tapéta felragasztására szolgál. Kiválóan alkalmazható irodák, üzlethelyiségek, iskolák, éttermek, kórházak, lépcsőházak, mennyezetek stb. felületének kialakítására. Az üvegszövet erősítésű, rugalmas bevonat kiváló repedésáthidaló képességű, hézagmentes felületet biztosít.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Az alapfelület előkészítése:

A ragasztandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 

Új, vakolt vagy beton felületek:

Alapozáshoz a Progold Waltex ragasztó és víz 1:1 arányú elegyét javasoljuk. Ezután a Progold Waltex ragasztót hígítatlanul kb. 2 tapétacsík szélességben a falfelületre fel kell hordani, majd a tapétát beledolgozni megfelelő simítólappal. Üvegszövet tapétánál a széleket illeszteni kell. A felesleges, kitüremkedett ragasztót nedves ronggyal száradás előtt le kell törölni.

 

Régi, már festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelő hígítással alapozzunk Progold Waltex ragasztó és víz 1:1 arányú elegyével. A ragasztás az új felületeknél leírt módon történhet.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
 

A terméket +5 és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink