Termékeink

Progold Unikitt mestertapasz

Könnyen csiszolható késtapasz fára és falra

Előnyök

  • Falra és fára
  • Gyorsan szárad
  • Könnyen csiszolható

Elérhető kiszerelés

0,5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Kül- és beltéri használatra.

Színek száma / színezhetőség

Fehér színben

Külső megjelenés

Matt fehér, egyenletes.

Anyagszükséglet / kiadósság

2 m2/l

Felhordás módja

Kenőkéssel vagy spatulával.

Rétegszám  
Száradási idő

Száradási idő 23°C-on: 2 óra (0,5 mm rétegvastagság esetén), átvonhatóság 23°C-on: 2 óra (0,5 mm rétegvastagság esetén).

Hígíthatóság

A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra, nem szükséges azt hígítani!

Rövid leírás

Matt, jól csiszolható akrilgyanta kötőanyagú tapasz. Megfelelően előkészített kül- és beltéri fal-, fa- és acélfelületek egyenetlenségeinek kitöltésére alkalmazható. Gyorsan szárad, kemény és vízálló. Max. 0,5 mm rétegvastagságban hordható fel egy rétegben. Vízzel hígítható rendszerekhez ideális.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Az alapfelület előkészítése:

A felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Progold Unikitt mestertapasszal kell átvonni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

 

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belül fessük át Trinát aqua korróziógátló alapozóval, majd ennek száradását követően hordjunk fel Progold Unikitt mestertapaszt. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

 

Régi, már festett fafelületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Progold Unikitt mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20%-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát Mester alapozóval, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani.

 

Régi, már festett vas és acélfelületek előkészítése:

Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk el mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát Aqua Korróziógátló alapozóval, majd Progold Unikitt mestertapasszal egyenlítsük ki a felületi hibákat. A befejező réteg is célszerűen a vizes rendszerhez tartozó zománcfesték lehet.

 

Ásványi felületek (vakolat, beton) előkészítése:

A felületet alapos portalanítás után szükség esetén Héra Falfix alapozóval alapozzuk. Az alapozó száradása után a felületi hibákat lehet kiegyenlíteni Progold Unikitt mestertapasszal. Egy rétegben max. 0,5 mm vastagságban hordhatjuk fel a terméket és kül- és beltéren egyaránt alkalmazhatjuk. Ezután a felület diszperziós festékkel festhető.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink