Termékeink

Progold Tükörglett

Univerzálisan alkalmazható, hófehér, beltéri felületkiegyenlítő, hézagoló, ragasztó-glettelő gipsz

Előnyök

  • Tükörsima
  • Jól csiszolható felület
  • Kiváló tapadás
  • Krémesen kenhető
  • Hófehér

Elérhető kiszerelés

1,5 kg; 5 kg és 20 kg

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Beltéri használatra.

Színek száma / színezhetőség

Hófehér színben.

Külső megjelenés

Egyenletes, sima felületet képez.

Anyagszükséglet / kiadósság

Kb. 1 m2/kg/mm

Felhordás módja

Rozsdamentes glettelő szerszámok segítségével.

Rétegszám

0-5 mm vastagságig.

Száradási idő

 

Hígíthatóság

 

Rövid leírás

Univerzálisan alkalmazható beltéri fal- és mennyezetfelületek egyenetlenségeinek kitöltésére, gipszkarton lapok felületi glettelésére, gipszblokk falazóelemek ragasztására, hézagolására. Nagy felületeken is hatékonyan használható, egyenletes alapot ad, valamint sima, kemény és könnyen csiszolható, szép, hófehér felületet biztosít. Vastagabb rétegben sem repedezik, így felhordását akár 5 mm vastagságig ajánljuk. A glett bekeverés után szobahőmérsékleten 75 percig használható.

Termékleírás

Felhasználás:

• Vakolt falak és mennyezetek felületi glettelésére

• Beton és pórusbeton falak és mennyezetek felületi glettelésére és vékonyvakolására

• Gipszkarton lapok felületi glettelésére

• Gipszblokk falazóelemek ragasztására és hézagolására

• Téglafalak glettelésére és vékonyvakolására

 

Alkalmazás:

A fellazított 2 egységnyi Tükörglettet lassan szórjuk 1 egységnyi szobahőmérsékletű vízbe, majd 5-10 perc várakozási idő után keverjük csomómentes pasztává. A bekevert gletthez a későbbiek során vizet, vagy bármely más idegen anyagot már ne adjunk. A glett bekeverés után szobahőmérsékleten 75 percig használható. Felhordás előtt a nagy felületi egyenetlenségeket, repedéseket javítsuk ki, majd a felületet enyhén nedvesítsük be. A felület legyen szilárd, hordképes, portól, olajtól és szennyeződésektől mentes. A termék felhordása és simítása mindig egy munkafázison belül történjen megfelelő rozsdamentes glettelő szerszámok segítségével (ProGold glettelő saválló acél, ProGold festőspatulya, stb). A glett kézi simítószerszámmal egy rétegben maximum 5 mm vastagságban hordható fel. A felület teljes száradást követően csiszolható.

 

A Progold Tükörglett alkalmazása +5°C alatti és +35°C feletti levegő-, anyag- és felületi hőmérséklet, valamint magas páratartalom esetén nem javasolt. Végeredményként egy hófehér színű, kemény, egyenletes, kiváló tapadást biztosító felületet kapunk, amely jól csiszolható, festhető és tapétázható. A festés előtti alapozáshoz használjunk Héra Falfixet. A felületképzésnél mindenképp vegye figyelembe az alkalmazandó festék vagy tapétaragasztó gyártójának vagy forgalmazójának utasításait.

 

Használat után javasolt a munkaeszközöket azonnal vízzel elmosni.
 

Fedett, száraz helyen, +5°C feletti hőmérsékleten tárolandó.

Download

Márkáink