Termékeink

HÉRA páraáteresztő szilikát belső falfesték

Matt, nagy vízgőz áteresztőképességű fehér beltéri falfesték vakolt felületekre

Előnyök

  • Kitűnő páraáteresztő képességű
  • Könnyen ecsetelhető, jó töltőképességű
  • Nagy fedőképességű   

Elérhető kiszerelés

15 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Ásáványi eredetű vakolatokra, valamint beton, tégla, azbesztcement felületekre használható.  Felújító festékként is használható a régebben már mész, vagy ásványi festékkel festett felületekre. Szilikát vegyületek képződése közben szilárdan kötődik az alaphoz.

Színek száma / színezhetőség

AQUAKOLOR színezőfesték hozzáadásával színezhető. A színezésre alkalmas színek: 300 fekete, 450 okker, 800 vörös, 700 kék, 600 zöld, 500 barna.

Külső megjelenés Matt
Anyagszükséglet / kiadósság 4 m2/l
Felhordás módja

Ecsettel vagy hengerrel. A festék erősen lúgos kémhatású, szórását nem javasoljuk.

Rétegszám 2 réteg
Száradási idő 10 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A HÉRA páraáteresztő szilikát belső falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség max.3% vízzel hígítsuk.

Rövid leírás

Kiváló fedőképességű, hófehér, matt beltéri falfesték

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:
Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

Új vakolt felületek:

Alapozáshoz a MODAKRIL szilikát alapozót kell használni a termékismertetőben leírt módon.

Régi, már festett felületek:

Csak a korábban mész vagy szilikátfestékkel festett felületek festhetők át közvetlenül. Más típusú festékkel festett felületekről a régi bevonatot maradéktalanul el kell távolítani. A mészfestékkel festett felületeket a HÉRA szilikát páraáteresztő festék alkalmazása előtt fluátozni kell. Erre pl. a Stopsó (Kemikál) nevű termék alkalmas. Fluátozás után alapozzunk MODAKRIL szilikát alapozóval. Szilikátfestékkel festett felület esetén portalanítsuk a felületet, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelően alapozzunk MODAKRIL szilikát alapozóval

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink