Termékeink

HÉRA Prémium latex selyemfényű belső falfesték

Selyemfényű, latex, beltéri falfesték vakolatra, betonra, azbesztcementre, gipszkartonra, üvegszövet tapétára.

Előnyök

  • Nagy igénybevételű felületekre *
  • Tisztítható
  • Fertőtleníthető
  • Üvegszövet tapétára is
  • Kiemelkedő fedőképesség
  • Több ezer színárnyalatra keverhető

Elérhető kiszerelés

Fehér, „L”, és „Z” bázis 1 l, 4 l, és 10 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Vakolt, beton, azbesztcement, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére. Kifejezetten ajánljuk nagy igénybevételnek kitett felületekre. Alkalmas üvegszövet tapéták esztétikus átfestésére, valamint egészségügyi intézményekben is alkalmazható.

Színek száma / színezhetőség

A fehér és „L” kiszerelés használható fehérként vagy bázisként Héra színezőpasztával, illetve Trilak színkeverő gépeken is színezhető több mint 2000 színben. A „Z” jelű kiszerelések csak gépi színkeveréssel használhatók, önmagukban festésre nem alkalmazhatók! Az egybefüggő felületekre célszerű azonos gyártási dátumú és színezési időpontú terméket felvinni.

Külső megjelenés Selyemfényű
Anyagszükséglet / kiadósság 12 m2/l
Felhordás módja Ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel.
Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz
kell beállítani.
Rétegszám 2-3 réteg
Száradási idő 4 óra
Hígíthatóság

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A HÉRA prémium selyemfényű belső falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség, az első réteghez max. 5% vizet, a második réteget hígítatlan állapotban hordjuk fel.

Rövid leírás

Kiemelkedő fedőképességű, fehér vagy színes, selyemfényű belső falfesték

Termékleírás

Felület előkészítés: Korábban már festett felületek esetében a régi, laza, pergő vakolat- és festékréteget, valamint az enyves kazeines vagy CMC tartalmú festékeket mechanikai úton teljesen el kell távolítani. Az
esetleges vakolathibákat a vakolat anyagával ki kell javítani. PROGOLD Tükörglettel történő glettelés, a felület átcsiszolása után, a fal szívóképességét 1:5 hígítási arányú HÉRA FALFIX diszperziós
mélyalapozóval kell kiegyenlíteni. CMC-alapú glettanyagok használatát nem javasoljuk.
 
Felhordás: A szilárd, száraz, portalan, szennyeződésektől és leváló anyagtól mentes falfelületre vihető fel alapos felkeverés után az első réteg Héra Prémium Latex selyemfényű beltéri falfesték maximum 5 %
vízzel hígítva ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. A második réteget kb. 4 óra száradási idő után hígítás nélkül lehet ráfesteni
 
Penésszel fertőzött felületek:
A penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani, majd HÉRA penészgátló lemosóoldattal kell kezelni. Csak akkor alkalmazzunk a továbbiakban HÉRA Prémium latex selyemfényű belső falfestéket, ha a felülfertőzés veszélye nem áll fenn. Egyéb esetekben alkalmazzunk HÉRA Penészgátló festéket. Nikotin-, víz-, korom- vagy zsírfoltos felületek: A felületet háztartási zsíroldószeres (folyékony mosogatószeres) vízzel le kell mosni és teljes száradás után le kell kefélni. Ezután HÉRA folttakaró belső falfestéket kell felhordani. Ebből a felület állapotától függően második réteg felhordására is szükség lehet. A befejező réteg HÉRA Prémium latex selyemfényű belső falfesték legyen.
 
Üvegszövet tapéta felület: A tapétát a falfelületre Progold Waltex ragasztóval ragasszuk fel. A festendő felület legyen tiszta, száraz. Az első réteg felhordását végezzük a tapétaragasztó és a HÉRA Prémium latex selyemfényű falfesték 1:1 arányú keverékével, ennek száradása után hordjuk fel a megfelelő rétegszámú HÉRA Prémium latex selyemfényű festéket.
 
Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink