Termékeink

Héra Mennyezet- és falfesték

Előnyök

  • Jó fedőképességű
  • Könnyen felhordható

Elérhető kiszerelés

4L, 8L és 14L

Technikai adatok

Alkalmazási terület Vakolt, meszelt vagy bármilyen korábban már más diszperziós festékkel festett beltéri falfelületre, gipszkarton felületre, fűrészporos tapétára felületi előkészítés után közvetlenül felvihető.
Külső megjelenés matt
Anyagszükséglet / kiadósság 9 nm/l
Felhordás módja Ecsettel, hengerrel, szóróberendezéssel.
Rétegszám 2 réteg
Száradási idő 2 óra
Hígíthatóság Héra mennyezet- és falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis erre van szükség, az első réteghez maximum 5% vizet lehet adagolni.
Rövid leírás
Könnyen felhordható, jó fedőképességgel és magas fehérséggel rendelkezik. A lég- és páraáteresztő bevonata nem akadályozza a fal természetes légzését. Matt bevonata kellemes megjelenést kölcsönöz a falnak. A termék bármilyen pasztell árnyalatra színezhető Héra színező-pasztával.

Termékleírás

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS:
A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. CMC-alapú glettanyagok használata nem javasolt.
Új, vakolt vagy beton illetve; gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek:
Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.
Régi, már festett felületek:
Finoman csiszolja meg a felületet csiszolópapírral majd tisztítsa meg a portól. Alapozáshoz és a felület szívóképességének kiegyenlítéséhez Héra Falfix használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.
Penésszel fertőzött felületek:
A penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani, majd Héra penészgátló lemosóoldattal kell kezelni a termékismertetőben leírt módon. Penésszel fertőzött falfelületek esetén a Héra Prémium penészgátló adalék használható a termékismertetőben leírt módon. Csak akkor alkalmazzon a továbbiakban Héra mennyezet- és falfestéket, ha a fertőzött felületet rendszeresen fertőtlenítjük.
Nikotin-, víz-, korom- vagy zsírfoltos felületek:
A felületet tisztítószeres (folyékony mosogatószeres) vízzel le kell mosni és teljes száradás után le kell kefélni. Ezután Héra folttakaró alapozót kell felhordani. Ebből a felület állapotától függően második réteg felhordására is szükség lehet. A befejező réteg a Héra mennyezet- és falfesték legyen.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

FELHASZNÁLÁS:

Anyagelőkészítés, hígítás:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel, illetve bizonyos időközönként festés közben is. Héra mennyezet- és falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítása nem szükséges. Amennyiben mégis erre van szükség, az első réteghez maximum 5% vizet lehet adagolni.

A feldolgozás hőmérséklete:
Javasolt +5-30 oC közötti anyag, alapfelület és levegő hőmérsékleten, 80%-os relatív páratartalom alatt.

Felhordás módja:
Ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Színek

fehér

Download

Márkáink