Romantikus stílus - Bűbájos birodalmak

A romantikus lakberendezési stílus elengedhetetlen elemei a melegség, a természetesség és az otthonosság. Ki ne szeretne egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező otthonban élni?

A romantikának már a neve is sokat elárul: hasonlóan más műfajokhoz, a lakberendezés is gyakran a múltból merít témát. E mellett megjelenik a meseszerűség is, ez által pedig egy olyan világ rajzolódhat ki, ahol fontos szerepet kapnak a végletes érzelmek, a szerelem élményszerűsége, a természet szeretete és a világ szépségeinek tisztelete.

Főképp a pasztell árnyalatok uralják a teret, melyeket elsősorban az ébredező természetre jellemző, nyári hangulatú, virágos kellékekkel egészítenek ki. Ezek remek párra lelhetnek az idei évben újra felfedezett csíkokban, amelyekkel kicsit férfiasabbá tehetjük a teret, így eloszlathatjuk azokat a tévhiteket, miszerint ez a stílus a fiatal hölgyek és nagymamák kizárólagossága. De a nagyiknak sem kell szomorkodniuk: a kézzel készített párnákkal, valamint a keményítőért kiáltó, vidáman táncoló csipkékkel pedig a nőies oldalt lehet domborítani.

 

Plusz pont a családi örökség

Klasszikus bútorainktól sem kell feltétlenül megválnunk, sőt! A megbecsült, retro darabok tehetik igazán egyedivé a hatást. A natúr fa és rattan termékeket lakkozni, a sötét darabokat elsősorban valamilyen világos színre festeni, antikolni érdemes. Egy teljesen más arcukat mutatják majd így a bútorok, mint barnán.

 

Perzsaszőnyeg? Persze!

Bár a képen elsősorban egyszerű, modern szőnyegeket láthattok, legtöbbször a fehér valamelyik árnyalatában, de könnyen előfordulhat, hogy régi szőnyegetek is illik az összképbe. Ugyanez igaz a fa-padlóra is , amelyet megéri felújítani.

Ezekből is látható, hogy a romantikus stílusú otthonnak van még egy nagyon hasznos tulajdonsága: költséghatékonyan kialakítható. Te belevágnál az átalakításba?

Tipp: Próbáljátok ki Bondex Vintage termékcsaládunkat, mellyel egyszerű bútoraitokat könnyen klasszikus stílusúvá varázsolhatjátok. Ráadásul ez egy igazán romantikus megoldás a fa felújításához, használata esetében ugyanis látható marad a fa erezete!

Márkáink