Az év slágere - A PPG Homokóra-palettája

Az idei évre négy különleges színtrendet állítottunk össze: a föld, a levegő, a víz és az energia témaköre köré. Ezekbe a palettákba nehéz nem beleszeretni, segítségükkel pedig hosszú évekig divatos, élhető és modern otthont teremthetünk magunk köré.

A hangsúlyt elsősorban a színek összhangjára helyeztük, így a kedvenc tárgyainkat nem kell feláldoznunk. Viszont érdemes lehet őket átfesteni vagy akár újrakárpitozni. Vásárlóink imádják az inspirációs anyagainkat, ezért most bemutatjuk a legnépszerűbb, The Hourglass, azaz a Homokóra fantázianévre keresztelt összeállítás alapjait. A téma a föld elemet jeleníti meg, ezért a kombináció alapját leginkább a semleges földszínek adják. Ezeket könnyedén befogadható színpárosításokkal vagy szokatlan megoldásokkal rázhatjuk fel. Nézzük is meg, hogyan!
 

Anyaghasználat

A 2017-es trendszínek egyike a szürkésbarna, valamint annak árnyalatai. Ezek a színek mindig meleg érzést keltenek, biztonságot és eleganciát sugallnak. Ebbe az alaphangulatba könnyen lendületet vihetünk tradicionális mintákkal és formákkal. Újra feltűnik a halszálka, életre kelnek a csíkok és kockák, megjelennek a vonalak és a bordák is. A szálcsiszolt, különleges határú vagy színű fémek, az egyszerű, homogén üvegfelületek használata, a klasszikus és modern kiegészítők kreatív kombinálása teszi teljessé a Homokóra-érzést.
 

Színek a cél szerint

A fent leírt párosítás ugyan önmagában is megállná a helyét, az igazán professzionális végeredményért további színeket, trükköket is bevethetünk.

Az építőiparban gyakran keverednek a modern megoldások a klasszikus anyagokkal, például téglával, kővel vagy fával. Ha ez enteriőrre gondolunk, itt még több lehetőség van a különböző stílusok találkozására. Kulcsszíneink továbbra is a barnák, feketék és szürkésbarnák, amelyek uralják a nagyobb felületeket, például falakat vagy kárpitokat. Ezeket egészíthetjük ki a trendi, neutrális kő- vagy faelemekkel. Hódítanak a high-tech elektronikai eszközök, de természetesen a korábbról már jól ismert színek és formák itt is megjelenhetnek. A tervezők elsősorban a meghökkentő anyaghasználattal játszanak. Újra menő az aranyozás (pl.: csapok) és a cementlaphatású burkolatok.

Rekreációs vonalon, például wellness hotelekben inkább organikus színeket, barnát, bordót vagy lazacot érdemes használni. A fogyasztási cikkek területén viszont inkább a fekete, szürke, kék, zöld és gyöngyház színek mennek. Autógyártásban pedig az oldtimerek világát idéző burgundy, konyak, zöld, teveszín és kék árnyalatok jelennek meg. De például magángépekhez és jachtokhoz és készítettünk színtrendeket. Ha valaki esetleg nem tudná, hogy milyen színekbe öltöztesse ezeket a tárgyait, amerikai kollégáink elsősorban a borvörös, mélypiros, fekete, homokszín és gyöngyház elegáns világát tartják most hozzájuk méltónak.

Márkáink