Nem csak a fehér szép! Hívogató, színes konyhák.

A konyha a ház központja. Általában az is igaz rá, hogy kicsi, de napfényes és szépen bevilágított. Ilyen helyen még a mélyen pigmentált festékek is érvényesülnek, és nem fogják egy „sötét lyuk” érzetét kelteni.

 

Otthonunk színes foltja

Éppen ezért a konyha színével érdemes kísérletezni. Olyan színeket is kipróbálhattok, amiket máshol el sem tudnátok képzelni. Például vidám napsárgát, játékos narancsot, pezsdítő csipkebogyópirosat, üde zöldet vagy bohém málnaszínt. Ha pedig néhány év múlva megunjátok, akkor könnyedén megújíthatjátok. Ezek az élénk színek a most népszerű fehér és fa (hatású) konyhabútorokhoz is szuperül passzolnak. Abban az esetben, ha a konzervatívabb háziasszonyok közé tartoztok, az extrémebb színeket inkább kiegészítők segítségével csempésszétek a konyhátokba.
 

Meleg, bensőséges konyhák

Idén is folytatódott a földszínek népszerűsége. Kedvelt árnyalat például a kakaó, a kávé, a pergamen, a bézs vagy a fahéj. Ezek mellett idén a szürke árnyalatai lesznek a legkapósabb festékek. Válasszátok bármelyiket a felsoroltak közül, egyikkel sem foghattok mellé.

 

Játék a színekkel

Sokféle módon tehetjük érdekesebbé színekkel a lakást. A sötétebb színek, árnyalatok díszíthetnek akár egyetlen falfelületet is, de nagyon jól mutat a színes fal és a sokkal világosabb, akár fehér plafon kombinációja is.

Aranyszabály: ha a fal élénk, erős színű, akkor ne válasszunk sötét bútort. Próbáljuk megjeleníteni inkább a szín ellenpólusát, például világosabb bútorok képében! Nézzétek csak ezeket a konyhákat!

Márkáink