Az eklektika világa - Káosz vagy harmónia?

Az eklektika közel sem egy könnyen megvalósítható stílus. Különböző korok és lakberendezési stílusok variálgatását jelenti, ami első hangzásra egyszerűnek tűnhet, de közel sem az. Ahhoz, hogy kialakítsuk a tökéletes stílust otthonunkba, fontos a jó stílus érzék, valamint a sokszori kísérletezés, hiszen nem biztos, hogy úgy fog mutatni, ahogyan azt mi gondolatban elképzeltük.

Most megmutatjuk mit kell tenni ahhoz, hogy egy látványos, barátságos és egyben a személyiségünket tükröző otthont alakítsunk ki. Használjuk ki a tér adottságait, eredeti szépségét, valamint a kedvező fényviszonyokat.


 

Az eklektikus stílus legfontosabb alapelve a rendszer, tehát nem szabad túlzásokba esni. Ahhoz, hogy kialakítsuk a megfelelő belső teret, fontos az egyénhez illő színek kiválasztása, hiszen ha egy olyan színvilágot alakítunk ki, melyet a tulajdonos nem kedvel, akkor akár éveken át meghatározhatjuk a melléválasztott színekkel a mindennapjait.


 

Próbáljuk meg azt az elvet követni, hogy csak szükség esetén cseréljük ki a berendezési tárgyakat, hiszen egy régi tárgy felújításával sokkal inkább hitelesebb képet tudunk varázsolni. Ha egy tipikus, nagypolgári lakás esetét nézzük, ne cseréljük ki a nyílászárókat és a parkettát se, hiszen ezekkel az elemekkel lenyűgöző, egységes és elegáns stílust tudunk létrehozni. Ezt követően érdemes kicsit elrugaszkodni a meglévő berendezési tárgyaktól, mely legyen egyszerre meghökkentő, figyelemfelkető, de mégis egyszerű. Ha nagy térrel rendelkezünk, akkor ízlésesen összeválogathatjuk a különböző korok ikonikus darabjait is.

Színek és anyagok

Ha minden megvan, akkor jöhetnek a színek és az anyagok kiválasztása, összeegyeztetése. Ennél a résznél is fontos a redszeresség, és a közös nevező megtalása. Válasszunk ki egy egységes színvilágot, melynek segítségével összeköthetjük a különböző stílusjegyeket. Ehhez szükségünk lesz a kiválasztott szín különböző árnyalataira, fényes és matt felületek összekapcsolására, valamint a komplementer színek alkalmazására. Ennek köszönhetően egy igazán látványos, enegerigkus és izgalmas teret hozhatunk létre. Variálhatjuk a hideg-meleg, puha-fém, felületeket, ha még meghökkentőbb látványt szeretnénk elérni.


 

Imádnivaló őszi színek

A tökéletes eklektikus otthon kialakításához, használd a Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestéket, hiszen csodálatos színeinek köszönhetően könnyedén életre keltheted a különböző fa/fém felületeket. Nemcsak beltérre, de kültérre is kíválóan alkalmazható, így az eklektikus stílust akár kertünkig is varázsolhatjuk.

Márkáink