Trinát alapozás

A tartós festés alapja a felület előkészítés és az alapozás. 

A nem megfelelően előkészített felületen a legdrágább fedőfesték is hatástalan, és kidobott pénz. Miért is fontos a felület elôkészítés?

A festék elvárt védőhatásának egyik alapfeltétele a kiváló tapadás. Ezt a nem tapadó szennyeződések (öreg festékréteg, rozsda, por és zsír) eltávolításával biztosíthatjuk, amit csiszolással, a por letörlésével, illetve fémeken zsírtalanítással érhetünk el.

Amennyiben kültéri használatban lévő vas és acél tárgyakat festünk, az egyik legkomolyabb gondot a visszarozsdásodás jelenti, ezért a felületen kémiai védelem is javasolt. Ilyen esetben hatásos segítséget nyújt a Trinát korróziógátló alapozó vagy a Trinát Aqua korróziógátló alapozó, hiszen tartalmaz rozsdagátló adalékot, ami közvetlenül a felületen akadályozza meg a korrózió kialakulását.

Fafelületek esetén a későbbi rovarkárok, illetve a gombafertőzések, valamint a felület túlzott szívóképessége okozhat problémákat. Ezek megelőzésére és megszűntetésére használhatjuk a Lazurán Univerzális vagy Oldószermentes faanyagvédőszert.

Márkáink