Háromemeletes vintage könyvespolc

Szeretnél valami különleges hangulatot adni otthonodnak, annak ellenére, hogy valami új bútort vásárolnál? A vintage őrület már hazánkban is nagy erőkkel hódit. 

 

 

Szerencsére ismét a tarsolyunkban van nektek néhány új ötlet, hogy könnyen és olcsón lenyűgözd otthonod. Sorozatunk 3. részében egy háromemeletes vintage könyvespolcot fogunk nektek elkészíteni, és megmutatjuk, hogy milyen egyszerűen varázsolhatsz át egy egyszerű polcot, különleges hangulatot idéző bútorrá.

Egyúttal bemutattunk nektek egy vadonatúj terméket, melyet remekül alkalmazhatsz a bútoraid átvarázsolásához. Természetesen azt nem titkoljuk el, hogy egy jó adag kreativitás is szükséges az egyedi, különleges enteriör és a megfelelő hangulat megteremtéséhez, de ha megfogadod tanácsainkat, akkor biztosan nem fogsz hibázni.


1. lépés - Válaszd ki a megfelelő bútordarabot

Természetesen nem kell feltétlenük antik bútorokban gondolkodni, hiszen régies, de újonnan gyártott bútorokból is kihozhatjuk a vintage stílus hangulatát.
2. lépés - Csiszolás

Csiszoljuk végig a teljes felületet, majd távolítsuk el a felhalmozott port.


3. lépés – Festés

Válasszunk ki egy alapszínt, mely a mi esetünkben egy mézsárga Trinát Unitop festék. Ez a festék a fedő festék és a wax alól fog majd előbújni. Fontos, hogy olyan színt válasszunk, mely a lehető legjobban eltér a fedőfesték színétől, hiszen ezzel fog olyan különleges hangulatot a bútor előidézni. A festéket két rétegben vigyük fel, és figyeljünk az egyenletes eloszlatásra, majd hagyjuk száradni.


4. lépés - Festés

Száradás után vigyük fel a Bondex Vintage Effect olajos alapját. Mi ez esetben egy sötétszürke olajos alapot választottunk. Tipp: Ecsettel szálirányba fessük a felületet, majd egy ronggyal töröljük vissza.
5. lépés - Waxolás

Az olajos alap száradását követően körkörös mozdulattal vigyük fel a Bondex Vintage waxát rongy, vagy puha kefe segítségével, mely félig áttetsző, patinás hatást fog kölcsönözni a tárgyaknak.


 

Márkáink