Praktikus tárolási megoldások

Az előszobát vagy a gardróbot is egyszerű feldobni néhány színes kiegészítővel! A folytatásban színpompás vállfák, újragondolt székek, cipőtartó létra és praktikus ékszertartó segítenek ebben. 
 

A falra akasztott székek egyszerre remek tárolók és még a vállfákat is rájuk lehet akasztani! Figyelem! Stabilan rögzítsük a falra, és helyezzük őket olyan magasságba, hogy a gyerkőcök semmiképpen se tudjanak rá felmászni, hiszen nem arra való. A dobozokba érdemes kalapokat, sálakat, könnyű dolgokat tenni, hogy ne terhelje meg túlzottan a székeket.

Mi készül?

- Többfunkciós székek

- Feliratos tartódobozok

- Cipőtartó létra

- Színes vállfák

 

Többfunkciós székek 

1. lépés - Csiszolás


A szivaccsal csiszold le alaposan a széket, hogy a festék megtudjon tapadni, majd egy tiszta ecsettel portalanítsd a felületet.
2. lépés - Festés
 

Fesd le az előkészített székeket fehér Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestékkel két rétegben, és hagyd száradni az egyes rétegeket 2 órán keresztül.
3. lépés - Felhelyezés
 

Egy vonalzó segítségével jelöld be a falon az akasztók helyét, majd fúrd ki számukra a lyukakat. Ha kész, a székeket egyszerűen akaszd rá a tartókákra. 

Feliratos tárolódobozokA Skolatex táblafestékkel felcímkézett dobozokra krétával bármilyen feliratot írhatunk, így, ha a doboz tartalma később változik, egyszerűen át lehet írni a feliratot.

1. lépés - Felrajzolás

Ceruzával és vonalzóval rajzold fel a feliratozásra szánt terület körvonalát, majd ProGold ragasztószalaggal maszkold körbe ezt a területet.


2. lépés - Festés

Ha kész, ProGold falfestő henger segítségével és Skolatex táblafestékkel fesd le a kijelölt területet - két rétegben. A festés végeztélve - még mielőtt megszáradna a Skolatex táblafesték -, szedd vissza a ragasztószalagot. Száradás után a védőréteget képző festék szakadhat, sérülhet. Ha visszaszedted a ragaztószalagot, hagyj két óra száradási időt az utolsó rétegnek. 

Cipőtároló létra

Gondolnád, hogy egy használaton kívüli létra remek dekoráció és cipőtartó lehet az előszobában? A biztonságra mindenképpen oda kell figyelnünk, hiszen a gyerekek vagy háziállatok könnyen magukra boríthatják szaladozás közben, ezért feltétlenül rögzítsük a falhoz.

Akaszthatunk rá sálakat is. Ügyelj a biztonságra: ha felborulhat, vagy gyerekek, állatok laknak a lakásban, és magukra boríthatják, inkább rögzítsd a falhoz!
 

1. lépés - Csiszolás

Csiszold és portalanítsd a létrát, hogy ne maradjanak szálkák az egyes lépcsőfokokon.
 

2. lépés - FestésJöhet a festés. Két rétegben vidd fel a fehér Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestéket. Ha teljes fedést szeretnél, a létra alapszínétől függően lehet, hogy szükség lesz több rétegre is. Hagyd teljesen megszáradni a festéket - rétegenként a száradási idő két óra -, mielőtt rápakolnál.


 

Színes vállfákA színes vállfák nem csak feldobják a gardróbot, hanem okosan ki is használjuk, ha színkódokat találunk ki! Az egymáshoz illő ruhadarabokat tarthatjuk azonos színű vállfákon , így ha teljesen kómásan választunk ruhát egy szürke hétfő reggelen, akkor is biztos, hogy egymáshoz illő darabokat akasztunk le. Különböző családtagok is kaphatnak saját színt, de még akár a hét napja is! A programokat és a meteorológiai előjelzést figyelembevéve összekészíthetjük az öltözékünket több napra előre, így aztán még több időt spórolunk reggel. (Kivéve, ha meggondoljuk magunkat, és mégse azt vennénk fel, vagy az időjárás húzta keresztbe a terveket.


1. lépés - Csiszolás


Csiszold és protalanítsd a vállfákat - különösen, ha fényes, lakkos felületük van. A fém részt tekerd körbe ProgGold ragasztószalaggal, hogy nehogy festékes legyen.
2. lépés - FestésKét rétegben fesd le a vállfákat Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestékkel, és rétegenként hagyd két óráig száradni a festéket.


Színes ékszertartóEz a mutatós ékszertartó nem csak feldobja a falat, hanem segít abban is, hogy ne gubancolódjanak össze a nyakláncok. Ráadásul, ha nem minden kincsed egy fiókban rejtőzik, reggel is motiváltabb vagy, hogy magadra kapd valamelyiket. Így aztán nem is fognak porosodni, hiszen használatban vannak!
 

1. lépés - Csiszolás

A méretre vágott MDF lapokat is alaposan csiszold le, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, és jobb tapadást biztosítsunk a festék számára. A csiszolás végeztével fogj egy tiszta ecsetet és töröld le a lapokról a port.


 

2. lépés - Festés

Két rétegben fesd le az MDF lapokat különféle élénk színre Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestékkel, és hagyd telejesen megszáradni - ez rétegenként két órát vesz igénybe.


 

3. lépés - Rögzítés


 

Laponként 2 vagy 4 csavart rögzíts a lapokra a különböző méretű nyakláncokhoz. Ezután, a lapokat rögzítsd a falon (például képakasztóval), végül pedig tedd fel az ékszereket is!

Ha vékonyabb csavarokat választasz, még az akasztós fülbevalókat is tárolhatod így! 

Márkáink