Raklap hátfal franciaágyhoz

Csicseregnek a madarak, ébred a természet, összeköltöznek a párok. Mai átalakításunkban franciaágy hátfal készül 3D-s festéssel, pasis és csajos színekkel, "Első közös ágyunk" jeligével. 
 

A raklap beszerezhető bármelyik raklaptelepen, jelen esetben 90x90 cm-es darabok kerültek felhasználásra.

 

 

1. lépés - Csiszolás

Első lépés a felület kezelése, lecsiszolása. Erre a gyorsaság érdekében érdemes kézi csiszológépet használni, ami jelentős mértékben rövidíti le a munkaidőt. Amire viszont mindenképp ügyeljünk, hogy a szögeket kerüljük ki, mert felszakíthatja a csiszolópapírt.


2. lépés - Felületkezelés

Ezt követően 3in1 Lazurál festékkel kezeljük a felületet, ami nem csak színt ad a háttámlának, de hangulatosabbá is teszi és ad egy alapot a későbbi rétegeknek.


3. lépés - Felrajzolás

Két óra száradást követően elérkezünk a harmadik lépésünkhöz, a formák megrajzolásához és a maszkoláshoz. A 90 centis szakaszt 18 centis részekre osztjuk és először a nagy kockákat ragasztjuk ki.


4. lépés - Nagy kockák felfestése

Miután ezzel is megvagyunk negyedik lépésként a nagy kockákat festjük meg, melyhez szürke színű Trinát Unitop festéket használunk.


5. lépés - Kis kockák felfestése

Ezt követően a kisebb kockák éleit is felragasztjuk, és türkiz, illetve élénk pink festékkel azokat is megfestjük. Arra figyeljünk, hogy a széleknél a leragasztott részeken óvatosan bánjunk a festékkel, ugyanis a szalag alá folyhat. A Trinát Unitop nagy előnye, hogy több felületen is jól mutat, mint például a fém, fa, vagy fal felületek, emellett pedig gyorsan szárad, így nem kell sokat várjunk a befejező mozzanat megkezdéséhez.


6. lépés - Összeállítás

Utolsó lépésként, ha már megszáradt alkotásunk csak állítsuk be az ágy mögé. A raklap elemek súlyuknál fogva megtartják magukat, de ha akarjuk, két csavarral rögzíthetjük őket a falhoz is. A következő részben pedig kiegészítjük hálónkat és egy komódot veszünk kezelés alá.
Márkáink