Régi, mégis új? Nagyi komódja

Tavasszal költözni készülsz? Itt a remek alkalom, hogy elkezdd a készülődést! Ha van egy régebbi komódod, amit felújítanál, ez a rész Neked szól! 

Nincs is jobb, mint életünk szerelmével megosztani otthonunkat. Na jó, esetleg ha a nagyi az összeköltözést még egy komóddal is megtámogatja. De mi van, ha nem illik a lakásba? A világnak akkor sincs vége, hiszen ahogy tudjuk, az egész világ festhető. Épp így a komód is. Jelen esetben ötvözni fogjuk a modern színeket és a régies megjelenést. Lássuk hogyan!

 

 

1. lépés – Csiszolás, portalanítás

A régi fogantyú leszerelését követően átcsiszoljuk a komódot, végigmegyünk a sima felületeken, ezzel kicsit érdesítve és megtisztítva azt.
2. lépés – Olajos alap felvitele

Végezve a csiszolással majd a portalanítással elkezdjük a festést. A felületre a Bondex vintage effect olajos festéket használjuk. Pár perc alatt félszáraz lesz a felület.


3. lépés – Visszatörlés

Ahogy száradni kezd a festék, pamut ronggyal visszatöröljük azt, a vintage hatás elérése érdekében. Tipp: ha a komód alapszíne nem elég mutatós, a csiszolást követően egy réteg Trinát Unitoppal fessük át a felületet.


4. lépés – Wax felvitele

Utolsó előtti lépésként pedig Bondex effect wax-szal kezeljük a felületet. Ezzel egy klassz, lágy aranyozott hatást érve el, illetve vízlepergetővé téve a felületet.
5. lépés - Új fogantyú felszerelése

Végül pedig felszereljük az új fogantyúnkat, és már nem marad más hátra, mint elhelyezni újdonsült bútorunkat a szoba valamelyik pontján.
Márkáink