Lazurán - balkonláda

Vidám színű virágláda a te stílusodban! A színes virágláda elkészítése egy délutános feladat. 
A legtöbb idő azzal telik majd el, amíg a száradást várod, így alkalmas projekt egy napos, nyugodt szombatra, amikor a festés fázisai között olvashatsz, napozhatsz, vagy összedobhatsz egy könnyű süteményt. A lazúrfesték áttetsző védőréteggel védi az időjárás okozta károk ellen a fafelületeket. Gyorsan szárad, könnyű vele dolgozni, így kezdők is bátran kipróbálhatják! Több, mint 80 szín közül választhatsz, így igazán a te ízlésedet tükrözi a kész balkonláda. A színes virágláda még vidámabb lesz, ha kontrasztos, élénk virágokat ültetsz bele.1. lépés - A felület előkészítése

Védőfóliával és ragasztószalaggal fedjük be azt a területet, ahol dolgozni fogunk, így könnyebb lesz a takarítás, miután végeztünk. Csiszolópapírral menjünk végig a felületen, és gyengéden simítsuk át. Portalanítsuk egy tiszta ecsettel vagy kefével -- sepregessük át a csiszolt felületet, hogy a por ne ragadjon később a festékbe. A ládánk készen áll a festékrétegek fogadására.
 2. lépés – Védelem

Kenjük át a teljes ládát faanyagvédőszerrel - így lesz igazán ellenálló a szabadtéri virágládánk. Hagyjuk teljesen megszáradni!
3. lépés - Az első réteg

Egyenletes, laza kézmozdulatokkal vigyük fel az első réteg Lazurán 2in1 vékonylazúrt. Mivel egy vizes bázisú festékről van szó, nincs orrfacsaró, erős oldószerszag, köhögés és tüsszögés. Munka közben valóban koncentrálhatunk a festésre, és nem kell azon aggódnunk, hogy mit lélegzünk be, sőt, a környezetet is jobban kíméli, mint a hagyományos oldószeres lazúrok.

Festésnél figyeljünk a festésirányra, hiszen meglátszhat, ha össze-vissza kenegetünk. A nagy mozdulatok segítik, hogy egyenletesen jusson festék minden területre. Ha egy helyre véletlenül több festék jutott, nem baj, azt is gyorsan elteríthetjük, hogy ne legyen foltos a végeredmény. Hagyjuk teljesen megszáradni.


 

4. lépés - Csiszolás és portalanítás, második kör

Miután megszáradt az első réteg (körülbelül 2 óra alatt), kezdődhet a csiszolás és portalanítás következő szakasza. Az esetleges egyenetlenségeket, hibákat is ebben a fázisban javíthatjuk. Pont úgy, mint az első lépésnél, a csiszolópapírral menjünk végig a felületen, majd alaposan portalanítsunk. A sok csiszolás jó kis izommunka, de a friss levegő és a testmozgás régi jó páros -- és a végén még egy vidám balkonládánk is lesz!

5. lépés - A második réteg festés

A következő és egyben utolsó réteg festése következik. A második lazúrréteg felvitelénél kreatívak is lehetünk! Ha például a láda aljára vastagabban kenjük a festéket, és felfelé fokozatosan halványítjuk, színátmenetes hatást érhetünk el. Ha pedig a második réteget egy sötétebb színnel festjük, a színátmenetes hatás két különböző színnel valósul meg, így ombre-stílusú virágládánk készülhet. A második réteget is hagyjuk megszáradni.

6. lépés - Kész!

Birtokba vehetjük a virágládánkat. A balkonláda alkosson egységes képet a virágokkal! Harmonikus megjelenéshez válasszunk hasonló árnyalatokat! Például rózsaszínhez barackszínűt, halványlilához sötétlilát. Az ellentétekkel is játszhatunk, így igazán határozott és bohókás lesz a végeredmény: kékhez sárgát, zöldhöz narancsszínt, fehérhez pirosat.

 

 

 

 

Márkáink