Közösségi tér a bérházudvarban

Olvasni jó, együtt pedig még jobb! Egy színes, vidám közösségi tér remek kapcsolatot alakíthat ki a lakók között - az elkészítésben pedig mindenki kiveheti a részét! 
 

Az esti fényekről a színes lampionok, és színesre festett üvegek gondoskodnak (ezekbe, ha elég öblösek lehet mécseseket is tenni), az olvasnivalót pedig mindenki otthonról hozhatja!


A közösségi könyvtárba olyan könyveket érdemes tenni, amit szeretsz, szívesen ajánlanál másoknak, de van belőle dupla példányod. Így az sem baj, ha valaki szintén beleszeret és megtartja… :) Jó böngészést, hátha te is találsz új kedvencet magadnak! A feldíszített udvaron aztán - egy pohár bor társaságában - meg is beszélhetitek a könyvélményeket, és rendszeresen tarthattok könyvklubot, már amíg a jó idő engedi.

 

Színes tartódobozok

1. lépés - CsiszolásA dobozokat nagyon alaposan csiszold le, nehogy kósza szálka vagy kilógó rész maradjon - főleg, ha ücsörögni fogtok rajta (könnyen kiszakíthatja a ruhát). A portalanításhoz használj egy tiszta ecsetet. Mivel ez a munka időigényes, főleg, ha több doboz készül, így nyugodtan vond be a szomszédokat is, legalább a napi karedzést mindenki kipipálhatja!


2. lépés - FaápolásA vizes alapú Lazurán oldószermentes faanyagvédővel kend le az összes dobozt 2 rétegben, hogy jobban bírják a strapát. Ez a megelőző faanyagvédőszer használható mind beltéren, mind kültéren. Bár jégesőben kint hagyni nem tanácsos őket - különösen a könyvekkel, párnákkal együtt! -, a faanygvédőszer meghosszabbítja a kezelt felület életét, és így igazán tartós, foltmentes eredményt kapunk, valamint védelmet is biztosít a rovarok és a gombásodás ellen. Hagyd teljesen megszáradni a faanyagvédőt, ehhez rétegenként kb 2 óra szükséges.

A dobozos tárolás akkor is nagyon praktikus tud lenni, ha éppen csak ideiglenes megoldásra van szükséged, például egy kollégiumi szobában vagy albérletben.

3. lépés - Jöhetnek a színek!


A deszkákat véletlenszerű sorrendben fesd színesre a Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestékével. Ez a festék kiválóan alkalmas kültéri fafelületek kezelésére, és a Trilak színkeverő gépeiben több mint 2000 színben is színezhető, így választékból biztos nem lesz hiány. A festés előtt nem kell precíz tervet írnod a színek sorrendjéről, de arra például figyelhetsz, hogy az éleknél különböző színek találkozzanak egy dobozon belül, így még bohókásabb lesz a végeredmény, és kevésbé ismétled magad. 5 színből már elég változatos kavalkád születik!

Hagyd teljesen megszáradni az első réteget 2 órán keresztül, majd fesd újra őket egy második réteggel is a tartós eredmény érdekében.

Ne dobozonként, hanem színenként haladj, mert így hatékonyabb, nem pazarolsz annyira, és kevesebbet kell ecsetet is mosnod. Vedd magad elé a dobozokat, válassz egy színt (pl. lila), és minden dobozon mázolj lilára néhány deszkát. Ha megvagy, jöhet a következő szín, és egyszer csak elfogy az üres felület.

4. lépés - RögzítésCsavarok segítségével rögzítsd egymáshoz a dobozokat, így mozgatni is könnyebb lesz őket, és a tárolás is biztonságosabb, nem borulnak majd le egymásról.

 

Üzenőtábla

1. lépés - Csiszolás

Csiszold és portalanítsd az MDF lapot

2. lépés - Festés

Két rétegben fesd le Skoaltex táblafestékkel a megtisztított MDF lapot - ehhez használjunk ProGold mikroszálas falfestő hengert - majd hagyjuk száradni rétegenként 2 órán át.

 

Színes üvegek 

1. lépés - Előkészítés

Válassz különböző méretű, formájú, felületű üvegeket - minél szedett-vedettebb a csapat, annál aranyosabbak lesznek a végén! Mosd el őket alaposan, hogy semmi zsír, kosz, matrica ne maradjon rajtuk. Hagyd őket teljesen megszáradni.

2. lépés - Festés

A Trinát Aqua Kolor festék választott színéből önts egy keveset az üveg belsejébe, és kezdd el óvatosan, lassan forgatni, hogy belülről mindenhol bevonja a falát. Ha megvan, a maradék festéket öntsd vissza a többihez.

3. lépés - Száradás

Hagyd teljesen megszáradni!

Jöhetnek a szomszédok és kezdődhet a csevegés!

Márkáink