Kínálótálca

Ha már elkészítettük a kétfunkciós bárpultunkat, amivel várhatjuk a kerti party-ra barátainkat, de szeretnénk valami menő tálcával szervírozni a konyhából, akkor itt egy szuper ötlet! Készítsd el velünk ezt a kínálótálcát, amit kifejezetten kezdő barkácsolóknak ajánlunk! 
 


1. lépés - Méretre vágás


Ez a projekt nem igényel nagy helyet, egy kisebb teraszon is el tudjuk készíteni. A raklapmaradékot megszabadítjuk a felesleges részeitől, három hosszabb és két rövidebb lécet készítünk. Legegyszerűbben dekopír fűrésszel tudjuk levágni ezeket a fém zsanérokat, de ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor fűrésszel is megoldható ez a munkafolyamat.
2. lépés - Csiszolás
 

A lécek összeszerelése előtt megcsiszolunk minden elemet csiszológéppel vagy csiszoló papírral, hogy felületünk sima legyen. Ezután portalanító ecsettel sepregessük át a léceket, hogy ne maradjon por a munkafelületen.
3. lépés - Összeszerelés

Ha a csiszolással kész vagyunk, mérjük ki a keresztlécek, illetve a tálca szélein a lyukak helyét. Ha ez kész, a két rövidebb léccel összefogatjuk a három hosszabbat, majd az 1 cm vastag kötélhez 1 cm vastag lyukakat fúrunk a leendő tálcánk két szélére.
4. lépés - Alapozás
 

Mielőtt elkezdenénk a festést, fontos, hogy alapozzuk le a felületet Lazurán Oldószermentes faanyagvédőszerrel, mert így sokkal tartósabb lesz az elkészült tálca!
5. lépés - Felületkezelés


Ha az alapozó rétegünk megszáradt, vigyük fel két rétegben a Lazurán Aqua Extra tartós vastaglazúrt, mely egy selyemfényű, gyorsan száradó lazúr festék.
6. lépés - Összeszerelés


Ha teljesen megszáradt a festék, akkor a kifúrt lyukakba belefűzzük a méretre vágott kötelet, megcsomózzuk, és kész is a kínálótálca!
Márkáink