Hinta

Ha egy kis mókázást is vinnél a kerti party-ba, akkor készítsd el ezt a vidám, színes hintát, ami a buli után a gyerekek kedvence lesz!  
 

 

1. lépés - ElőkészítésEhhez a projekthez a lécek szintén leszabhatók raklapdarabból, 8 db egyforma lécre lesz szükségünk.Ha ez kész, akkor a léceket a két végén, illetve a golyókat is átfúrjuk 1 cm átmérőjű fúróval. A golyókat érdemes satuba fogni fúráskor, hogy könnyedén meg tudjuk csinálni ezt a munkafolyamatot is!Mielőtt nekiállunk a festésnek, a Trinát Aqua magasfényű zománcfesték alatt lealapozzuk a léceket. A golyók festéséhez nincs szükség alapozásra, mert a Lazurán Aqua Favédő Lazúr 3in1 festéket használjuk, ami alapozó, favédőszer és lazúr is egyben.

2. lépés – Felületkezelés

A festék felvitele előtt válasszuk ki a színeket! Mi zöld, pasztelrózsaszín és halványkék Trinát festékeket használunk a lécekre, a golyókat pedig a már említett festékkel festjük be, olíva színnel.
3. lépés – Felfűzés

Száradás után kezdődhet is a felfűzés! A léceket és a golyókat felváltva, a kiválasztott sorrendben felfűzzük a kötélre, miután a két fém karikát felfűztük rá, amik az felakasztást segítik majd.
4. lépés – Csomózás

Ezután már csak egy lépés van hátra: kössünk egy dupla tengerészcsomót kötelünkre, de ügyeljünk arra, hogy olyan helyre akasszuk a hintánkat, ahol biztosan kibírja a terhelést!
Márkáink