Sok boldogságot az ifjú párnak!

Tavasz, szerelem, boldogság! Tarts velünk ebben a részben, és nézd meg, hogy készíthettek el akár közösen esküvőtökre egy boldogságkaput! 

Már-már elengedhetetlen kelléke 1-1 ilyen felkiáltás egy jól sikerült esküvőnek. Mindezt persze ki lehet még egészíteni egy boldogságkapuval. Ez az a jelképes kapu, mely alatt a szerelmesek átmennek a ceremónia során. Hogyan készítsd el? Már mutatjuk is!

Mindenekelőtt két ajtólapra lesz szükségünk, melyet bármelyik online vagy környékbeli piacon be tudunk szerezni.

 

 

1. lépés

Ezt követően elsőként az ajtóink felületének kezelése lesz a feladatunk, melyet végezhetünk csiszológéppel, vagy akár kézi csiszolóval is. Miután a felületünk sima és szálka mentes, tisztítsuk meg.


2. lépés

Portalanítjuk ajtóinkat a csiszolásból fennmaradó szennyeződéstől.


3. lépés

Ajtóink előkezelése után fel is vihetjük az alap festéket. Jelen esetben halvány szürkés, rózsaszínes Trinát Unitop vízbázisú festéket használtunk, melynek előnye a gyors száradás.


4. lépés

2 óra száradást követően a Bondex vintage hatású, olajos alap felvitele következik, mely a régies megjelenésért felel.


5. lépés

Még a száradást megelőzően, a tökéletes archaizáló megjelenés érdekében egy ronggyal visszatöröljük a festéket, így érve el a kívánt hatást.


6. lépés

A kapunkat alkotó ajtó lapokat stabilan a földhöz rögzítjük a felállítást követően, hogy biztosan álljanak. Ezt követően feltesszük a keresztlécet, melyet szintén lefestettünk az ajtókkal együtt. Amikor az ajtók szilárdan állnak kezdődhet az aranyozott hatású wax felvitele, mely a kapunkon megcsillanó napfény által fejti ki igazán hatását.
7. lépés

Utolsó lépésként nem maradt más hátra, mint kidekorálni az immáron majdnem kész kapunkat. Ehhez a szélben lágyan lebegő organza függönyt és friss magnólia virágokat használunk rózsával keverve. Az egészet egy mutatós led sorral tesszük felejthetetlenné.


Márkáink