Belvárosi erkély country style

Egy erkély - akármilyen pici is - hangulatosan berendezve akár egy plusz helyiségként is funkcionálhat! 


 

Elég egy kis asztal és szék, kiegészítők, növények, és máris tökéletes oázis alakítható ki olvasáshoz, takaróba burkolt csillagleséshez, reggeli teázáshoz, de akár egy laptoppal is ki lehet költözni és szabadtéri irodásat játszani. Ha pedig nagyobb a hely, családi reggelik vagy esti kártyapartik, borozások helyszíne is lehet.

A berendezéshez nagyon jól fel lehet használni régi bútorokat is - a felújított komódból például mini kiskert születhet. Néhány csipketerítő, horgolt takaró, és igazi country stílust teremthetünk a belvárosi dzsungel közepén is! Jó barkácsolást, aztán jó kikapcsolódást!1. lépés - CsiszolásA szekrényt csiszoljuk és portalanítsuk alaposan - ehhez egy tiszta ecsetet a legjobb használni. Nem csak azért jó, mert előkészíti az alapozó felvételére, hanem mert eltűnteti a szálkákat, egyenetlenségeket is.

2. lépés - Felület előkészítése Ezután a Lazurán oldószermentes faanyagvédőszerrel kenjük le az egész fafelületet két rétegben, és hagyjuk az egyes rétegeket száradni két órán keresztül.

3. lépés - Festés, maszatolásEgy tiszta ecsetet használva részletekben kenjük át az előkészített felületeket Trinát Aqua Univerzális alapozóval és amíg nedves, egy puha ronggyal óvatosan töröljük át, ezzel rusztikus hatást adva - az elmosódott, fehér szín nem lesz teljesen vakítóan élénk a maszatolástól. Feltétlenül haladjunk részletekben, hogy ne száradjon meg rögtön (így szünetet tartani is egyszerűbb, ha túl nagy lenne a feladat). Az alapozót javasolt 3:1-hez arányban higítani.
 

4. lépés - ÚjracsiszolásHa kész a maszatolás, akkor már hagyhatjuk az első réteget 2 órán át száradni, majd egy megfelelően finom csiszolópapírral csiszoljuk újra a felületet, mielőtt felvinnénk a második réteget. A szekrényre tehetünk pozsgásokat - különösen népszerűek és kisigényűek! -, különböző formájú üvegeket. A kaspókba, cserepekbe ültessünk fűszernövényeket, így nem csak szép, de praktikus is lesz a városi kertünk!1. - 2. lépés - Csiszolás


Csiszolószivaccsal készítsük elő a szék felületét, és alaposan portalanítsuk egy tiszta ecsettel. Ezután Lazurán oldószermnetes faanyagvédőszerrel kezeljük le a teljes felületet, és hagyjuk megszáradni. Ez a vizes alapú megelőző faanyagvédőszer tartós védelmet biztosít a penész, gomba és rovarok ellen, így a kerti bútorok vagy nyílászáró szerkezetek kezeléséhez elmaradhatatlan kellék! Ha szeretnénk még egy kicsit feldobni a székeket, akkor két rétegben lefesthetjük őket gesztenye színű Lazurán Aqua vizes vékonylazúrral is.
Egy kényelmes párna és - hűvösebb estékre - egy vékony pokróc kell már csak, és kezdődhet is az erkélyes ücsörgés!1. lépés - Csiszolás


 

Csiszolószivaccsal készítsük elő a vödör felületét, és a fémmorzsát, pergő rozsdát tisztítsuk le róla egy tiszta ecsettel. Festés előtt alaposan zsírtalanítsuk a felületet lakkbenzinnel, vagy Trinát szintetikus higítóval.

2. lépés - FestésEzután, két rétegben fessük le a megtisztított vödröt Trinát Décor fémfestékkel. Az első réteget hagyjuk egy óráig száradni, majd utánna vigyük fel a következő réteget Mivel ez a festék egyszerre alapozó és fedőfesték is egyben, így nincs szükség külön alapozó használatára, és kiválóan alkalmas rozsdás felületek felújítására. Használat után tükör sima, fényes felületet kapunk, amely aktív rozsda elleni védelmet is biztosít.

Ez az ezüst színű festék gyönyörűen játszik a fényben, és visszafogott, mégis vidám kiegészítője lehet az erkélynek! A Trinát Décor fémfesték közvetlenül a rozsdára is festhető, ezért régi vödörre is teljesen jól alkalmazható, új életet lehelhetünk belé!

Ha virágot ültetünk a vödörbe, és szeretnénk, hogy a felesleges víz el tudjon folyni belőle, fúrjunk pár lyukat az aljába. 

Márkáink