Skolatex - Emlékeztető

A Skolatex festék amellett, hogy rendkívüli védelemmel látja el azokat a tárgyakat, amelyeket lefestünk vele (például kapu, postaláda, ping-pong asztal), alkalmas arra, hogy krétával írjunk rá, hiszen könnyedén letörölhető róla a felirat vagy rajz. 

Tényleg csak arra kell figyelni, hogy a festék szilárd felületre kerüljön. Így készülhet lakáson belül is “krétafal” vagy formára festett üzenőtábla: írhatunk rá bevásárlólistát, üzeneteket, vagy bármilyen fontos információt.


1. lépés - Az ábra felvázolása

Ha egy nagyobb, négyszögletes formát (pl. egy fal alja, egy ajtó, vagy egy képkeretnyi hely) szeretnénk üzenőfalnak használni, vonalzóval mérjük ki és jelöljük be, hogy mit szeretnénk lefesteni. Ezután sima maszkolószalaggal ragasszuk körbe. Ha gömbölyű formát szeretnénk, mint amilyen a szövegbuborékomnál látható, válasszuk a ProGold maszkolószalagot, amit könnyen kanyaríthatunk, így egyenletes íveket tudunk kialakítani.


2. lépés – Festés

A festőtálcába öntsünk ki egy kevés festéket, mártsuk meg és húzzuk le a hengert, majd kezdjük el felvinni a festéket a kijelölt területen belül. Figyeljünk az egyenletes felvitelre, és hogy mindenhova jusson a festékből a szalagon belül. Két rétegben fessük le, hogy biztosan tartós legyen.


3. lépés – Száradás

A maszkolószalagot még a festék teljes megszáradása előtt szedjük le, mert a rugalmas festék könnyen szakadhat, ha már szárazon húzzuk le a szalagot. Ezután hagyjuk teljesen megszáradni. Ha megszáradt a szövegbuborékunk, máris írhatunk rá valamit. A feliratokat, rajzokat száraz szivaccsal letörölhetjük, néha pedig benedvesített törlőkendővel töröljük át, hogy olyan szép legyen, mint újkorában.

 

Minden héten válassz egy idézetet, feliratot amivel vidámságot, inspiráció csempészhetsz a hétköznapokba.

Márkáink