Otthoni iroda vs. iroda otthon I. rész

Az otthonról végzett munkában, más nevén "home office"-ban az a jó, hogy olyan környezetet alakítunk ki magunk köré, amilyet csak akarunk, és amiben valóban a leghatékonyabban tudunk dolgozni. 

Adunk pár tippet, hogyan dekoráljátok ki úgy az irodának szánt teret, hogy az látványosan elkülönüljön a többitől, és érzékelhető legyen a funkcionalitása is.
A dolgozókuckó és doksitartók hozzávalói és méretei:

18 mm-es nyír rétegelt lemez az oldalakhoz

Nagy doboz: 110 x 75 x 50 cm

Kis doboz. 45 x 45 x 40 cm

 

1. lépés - Kijelölés

Első lépésként, jelöljük ki a falon a dolgozókuckó helyét és azokat a részeket, ahova majd a fára és falra egyaránt használható Skolatex táblafestékkel fogunk festeni, hogy az üzenőfal is elkészülhessen. A fal többi részét fessük le fekete Héra Prémium falfestékkel két rétegben. Az egyes rétegek között két óra száradási időt hagyjunk.


 

Amíg a feketére festett fal szárad, addig állítsuk össze a doksitartó dobozokat, melyek rétegelt lemezekből állnak. Csiszoljuk és portalanítsuk őket.

A munkafelület aljára fúrhatunk egy kis lyukat, hogy a kábeleket könnyebb legyen elvezetni.


2. lépés - Festés

Az így elkészült dolgozókuckónk külsejét fessük le Lazurán Aqua vizes vékonylazúrral két rétegben. Ez a 2 az 1-ben vizes bázisú termék egyszerre használható alapozóként és lazúrként is. Minél több réteget viszünk fel a felületre, annál erősebb lesz a választott szín árnyalata.

A munkalapra vigyünk fel először Trinát Univerzális alapozót két rétegben, az egyes rétegeket hagyjuk száradni körülbelül két órán át, majd fessük le fehér Trinát Aqua Kolor magasfényű zománc festékkel is, hogy könnyebb legyen tisztítani, és jobban bírja a strapát.


3. lépés - Üzenőfal készítése

Most térjünk át a táblaszerű üzenőfalunkhoz! Az ehhez kijelölt felületet fessük le ProGold festőhenger segítségével fekete Skolatex táblafestékkel két rétegben. Számoljunk itt is rétegenként 2 óra száradási idővel.


4. lépés - Dekorálás

Utolsó lépésként rendezzük be a dolgozókuckónkat ízlésünk szerint!  


 

A munkaasztalon tárolhatjuk iratainkat, iróeszközeinket, de akár könyvespolcként is használhatjuk, egy csíptetős lámpával pedig gondoskodhatunk a tökéletes világításról is. A földre helyezett kisebbik dobozt is felhasználhatjuk többféleképpen. A nyitott oldalával felfelé helyezve takarók vagy párnák tárolására is alkalmas, ha pedig oldalra fordítjuk, akkor kis sámliként, vagy lábtartóként is funkcionálhat

Tárolásra nagyon jók az újrahasznosított dobozok. Irattartó papucsot készíthetünk mintás papírral bevont üres műzlisdobozból is, a ceruzák, tollak, ecsetek pedig kerülhetnek festett konzervdobozba.

Márkáink