Héra - figuratív minta

Dobd fel a lakást egy délután alatt: Stílusos dísz kézzel festett elemekkel. 

 Egy ötletes rajz, minimális kézügyesség és egy kis festék kell csak ahhoz, hogy új hangulatot kapjon a lakás egyik csücske. A mosósarokba kerülhet például néhány ismerős elem a textilkreszből, az előszobába vagy gyerekszobába pedig vidám és praktikus fogas-fát festhetsz!


 

Ehhez a projekthez a Héra Prémium Fahéj árnyalatával lefestett falat használtam - elég semleges, de mégis különleges alap ahhoz, hogy jól látszódjon rajta a minta. Ha a falat is át szeretnéd festeni a minta felfestése előtt, akkor az első lépés, hogy Héra Falfix-szel átkend a felületet.

1. lépés - A minta felrajzolása

Írásvetítővel vagy projektorral a falra tudjuk vetíteni a kiválasztott mintát, így az átrajzolás is igazán egyszerű, és nem kell hozzá kézügyesség. Válasszunk olyan formát, ami nem túl részletgazdag, így gyorsabban lehet haladni. Jó ötlet lehet sziluettek, körvonalak, árnyékok, szimbólumok, egyszerű formák használata. Legfeljebb egy vagy két színnel dolgozzunk, így nem ölt olyan méreteket a festés, hogy kedvünk sem lesz befejezni.

Az egyenes vonalakhoz segítségnek használhatunk vonalzót, ha a szabadkézi rajzunk annyira nem egyenes. Puha ceruzával dolgozzunk, és legyen kéznél egy radír is, ha javításra lenne szükség. A felrajzolás aprólékos feladat, és hosszú időbe is telhet, de bármikor abbahagyható, ezért előző nap is elkezdheted - ha felosztod a projektet, akkor nem kell egyszerre több órát rászánnod.


2. lépés - Festés

A fekete festéket (Héra Prémium Fekete gyémánt) egy vékonyabb ecsettel vigyük fel, és haladjunk a felrajzolt mintán belül. Az apró részletekhez fontos a preciz munka, ezért hobbiecsetet is használhatunk, ha a festőecset túl széles lenne. Amennyiben korrigálásra van szükség, a fal alapszínével száradás után tudunk javítani.


3. lépés - Száradás & befejezés

Hagyjuk teljesen megszáradni a mintát - ez néhány órát igénybe vehet. Ha megszáradt, a fogashoz csavarozzunk akasztókat a faágakra.


 

 

Márkáink