Héra - Fali minta

Egyszerű dekorációs sáv, ami feldobja a legegyszerűbb falat is! 

Nem kell több napos renoválásba kezdened, ha egy kicsit felfrissítenéd az otthonodat! Minimális kézügyességgel érdekes texturájú sávot készíthetsz a falra. A pacsmagolás nagyon egyszerű technika, és nagyobb gyerkőc is tud benne segíteni.


1. lépés - A színek kiválasztása

Fontos, hogy olyan árnyalatot válasszunk a dekorációhoz, ami harmonizál a fal alapszínével. A választást megkönnyíti, hogy a Héra árnyalatok eleve hármas kompozíciókban születtek, így az azonos csoportból választott árnyalatok garantáltan illenek majd egymáshoz. A különböző színvilágok különböző hangulatokat idéznek meg, amelyeket a helyiség funkciójához és az ott lakók ízléséhez igazíthatunk. A fal alapszíne az egyik újdonság, a Héra Prémium Padlizsán, a mintához pedig a Héra Vadszilva árnyalatát használtam - ezek az árnyalatok jól mutathatnak egy kamasszobában vagy egy hálószobában is.2. lépés - A terület felosztása & védelme

Vonalzóval mérjük ki azt a sávot, amelyet ki szeretnék dekorálni. Maszkolótapasszal ragasszuk le a határokat, hogy semmiképpen ne kerüljön festék oda, ahova nem szeretnénk. A tapasszal együtt védőfóliát is ragaszthatunk az alsó sávra, hogy ha véletlenül lecsorogna a festék, akkor se érje a falat.


3. lépés - A minta felvitele

Egy kis tálkába öntsünk egy keveset abból a festékből, amit használni fogunk. Válasszunk kontrasztos színt, hogy látványos legyen a minta. Mindenképpen vegyünk fel egy eldobható, egyszerhasználatos gumikesztyűt, hiszen közvetlen közelben leszünk a festékhez. Mártsuk bele a szivacsot (a tengeri szivacs elég véletlenszerű formája miatt nagyon alkalmas ehhez a technikához), és laza, nem ismétlődő mozdulatokkal, a csuklónkat folyamatosan jobbra-balra forgatva kezdjük el tapicskolni a felületet. Minél kevésbé szabályos és össze-vissza az eredmény, annál természetesebb lesz a hatás. Fokozatosan haladva, egyenletesen pacsmagolva nyomdázzuk végig a leválasztott területet.


4. lépés - Száradás

A maszkolótapaszt még a festék teljes megszáradása előtt szedjük le, hogy ne tépje magával a festéket. Utána hagyjuk megszáradni a mintánkat.

Márkáink