Dobd fel a gyerekszobát!

Szeretnél friss hangulatot varázsolni gyerkőcöd szobájába, anélkül, hogy új bútorokat vásárolnál, vagy újítanál fel Bemutatunk pár meglepően egyszerű csináld magad megoldást erre a kihívásra is! 
Válasszunk felismerhető, jópofa bútorsziluetteket, és ezeket fessük ki élénk színnel. A formáknak funkciót is adhatunk, ha Skolatex táblafestékkel festjük ki őket, így akár lehet rá írni, rajzolni is. Egy magasnyakú zsiráf például tökéletesen alkalmas arra, hogy a szoba lakójának magasságát jelöljük rajta.

1. lépés - Festés

A Héra Kolor Prémium Matt falfesték választott színében fessük le a falat két rétegben. A felhordást a ProGold mikroszálas hengerével végezhetjük el a legegyszerűbben. Ügyeljünk arra, hogy a rétegek között két óra száradási időt hagyjunk, mivel nagyon fontos, hogy megvárjuk a teljes száradást, mielőtt a mintákat felrajzolnánk és átfestenénk. A Héra Kolor Prémium Matt falfesték jó fedőképességén kívül dörzsálló és mosható is, így ideális megoldás a gyerekszoba festéséhez.
2. lépés - Sziluettek felrajzolása

Ha megszáradt a falfesték, ceruzával rajzoljunk fel különböző sziluettek mintáját a falra - ha nagyon ügyesek vagytok, ezt a folyamatot végezhetitek szabadkézzel is, de akár a projektoros/írásvetítős technikát is alkalmazhattok.


 

Néhány ötlet a mintákhoz: ágy fejtámlája, éjjeliszekrény, komód, napocska, hold, csillagok, de felnőtt szobába várossziluettet is varázsolhatunk - Londont Big Bennel, Párizst Diadalívvel, Sydney-t Operaházzal.

Az üzenőfal/magasságformához bármilyen állatfigura megteszi. Egy nagyobb állat (például elefánt) remekül alkalmas arra, hogy a gyerekeknek meglegyen a falra rajzolás élménye, ráadásul a letörölhető felület miatt újra meg újra rajzolhatnak anélkül, hogy a tényleges falat firkálnák össze.


3. lépés - Ragasztás

Miután készen vagyunk a rajzolással, a ProGold rugalmas ragasztószalaggal precízen körbe tudjuk jelölni a határokat - így igazán egyszerű lesz majd a pontos festés. Az aprólékos mintáknál a teljes felületet ragasszuk le, majd rajzoljuk át a mintát újra, ezt pedig sniccerrel óvatosan karcoljuk körbe, és húzzuk le, így kialakítva egy stencilformát.
4. lépés - Minták festése

Elkezdődhet a minták festése. Döntsük el, hogy melyik mintákat szeretnénk majd üzenőfalként használni. Ezeket a mintákat fessük le fekete Skolatex táblafestékkel két rétegben, és hagyjunk 2 óra száradási időt a réteg között, azonban a maszkolószalagokat még a festék nedves állapotában szedjük vissza! A többi felülethez használhatunk színes Héra Prémium falfestéket. A színeket vigyük fel két rétegben és hagyjunk 2 óra száradási időt minden réteg között. Nagyobb felületekhez érdemes festőhengert használni, hiszen szaporább vele a munka, de a vékony részletekhez (például a zsiráf füléhez, szarvához, vékony lábaihoz) praktikusabb a ProGold AquaTop ecset, nehogy túlszaladjunk a ragasztón.


5. lépés - Dekorálás

Nincs más hátra, mint a leleplezés, azaz a ragasztószalag visszaszedése. A Skolatex táblafestéknél különösen fontos, hogy ne hagyjuk teljesen megszáradni a szalag leszedése előtt, tehát még nedves állapotában le kell választanunk a szalagot, különben gumiszerűen tépődik a szalaggal együtt.


 

A szoba berendezése-birtokbavétele előtt feltétlenül várjuk meg, míg minden alaposan megszárad. A készre festés után ne azonnal szellőztessünk, később is csak óvatosan, és kerüljük azt, hogy huzatot csináljunk.

Márkáink