DIY előszoba

A júliusi hőségben sokszor már a szellőztetés sem segít otthonunkon, hiszen kintről is csak a 35 fokot engedjük be az alapból 40 fokos lakásba. Szerencsére van egy ötletünk, hogyan lehetne az előszobánkba a tengerpart hűsítő feelingjét felidéző variálható dekorációt kialakítani! 

Nincs is másra szükséged, mint pár falapra, egy-két akasztóra - hogy biztos helye legyen a nyári kalapodnak - egy hálószerű anyagra - ami lehet akár egy régi, kiszuperált kendő is - néhány fényképre, és természetesen Héra Prémium falfestékünk 2015 évi színére, a Paisley-re!

Már csak pár órányi festés és dekorálás, és kész is a tengerparti hangulatot idéző előszoba. Azt is megmutatjuk, hogyan.


Tengerparti hangulatot idéző előszobai dekoráció

DIY fogás


1. lépés

Először is, csiszoljuk, majd alaposan portalanítsuk a fogashoz használt falapokat, hogy jobban megtapadjon rajta a festék. Ha ez kész, az így megtisztított ruhatartó alapját két rétegben fessük le Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestékkel - az általunk választott színben -, és ügyeljünk arra, hogy két óra száradási időt hagyjunk a rétegek között. A két óra elteltével csavarozzunk fel annyi akasztót a falapokra, amennyire szükségünk lehet.

Ruhatartót festése: falapokat fest egy női kéz


Falfestés


2. lépés

Falfestés Amennyiben a ruhatartó körüli falat is szeretnénk egy hűsítő hideg színnel feldobni, mindenképp érdemes először finomcsiszolással előkészíteni a felületet, az esetleges hibákat pedig glett segítségével könnyen javíthatjuk. Ha ezzel is megvagyunk, a Héra Kolor Prémium Matt, Blue Paisley (RAL 5012) színre kevert árnyalatát két rétegben javasoljuk felvinni a falra, amit legkönnyebben a mikroszálas ProGold falfestő henger segítségével tehetünk meg - ehhez a munkához mi 25 cm-es kiszerelést javasoljuk. Mint minden felületnél, itt is érdemes 2 óra száradási időt hagyni az egyes rétegek között.

Fal festése: egy nő ecsetet tart a fal előtt
 

Hálódekoráció kialakítása

3. lépés

Döntsük el, hogy melyik két pont között fog függeni a háló - a magasság tesztelése után kalapáljunk szöget a megfelelő helyrekre; az egyik pont lehet a ruhatartó oldala, a másik pedig ajtófélfa, vagy fal. Lógassuk fel a szögekre a hálót és már készen is vagyunk.

Mini csipszekkel tűzzük ki a díszeket a hálóra - ezek lehetnek régi családi fotók vagy akár rokonoktól kapott nyári képeslapok is.

Hálódekoráció elkészítése: hálót rögzít egy női kéz


Dekorálás

4. lépés

Különböző színű papírokból vágjunk ki hal alakú jegyzetlapokat, ezeken lehet üzenni, menütervet írni, vagy fontos emlékeztetőket feljegyezni. Miután ezeket is rögzítettük csipesszel, úgy fog kinézni a dekoráció, mintha színes halacskák akadtak volna a hálóba.

Fényképdekoráció a hálóra rögzítva

Márkáink