Csináld magad esküvő!

A nagy napra sokféleképpen lehet ráhangolódni, mindenesetre jelentősen megkönnyítjük a helyzetünket, ha saját kis alkotásainkat csempésszük a dekorációba, annak részleteibe. 

Ha Ti is olyan pár vagytok, akik szívesen barkácsolnak, szöszölnek kreatív alkotásokkal, még jobban a szívetekbe fogjátok zárni a nagy napot azzal, ha még személyesebbé varázsoljátok az ünnepi hangulatot saját kreációitokkal!
 

Mintázott fotófal esküvői fotózáshoz


Fotófal előtt két lány és egy fiatal srác képkerettel kezükben
 

Ha van egy felhasználásra váró falfelület, nagyon jó fotóháttér készülhet belőle pusztán két különböző árnyalatú festékkel.

Falfestészhez hozzávalók
 

Természetesen ezt a technikát nem csak fotózáshoz hasznosíthatjátok, otthon is jól mutat.


1. lépés - Festés

Fessük le a falfelületünket abban a színben, ami épp tetszik, vagy illik az esküvő színvilágához. (Mi ezt most babarózsa színnel csináltuk.) Hogy minél intenzívebb színhatást érjünk el, érdemes 2 rétegben felvinni. Fontos, hogy a rétegeket hagyjuk megszáradni, az egyes rétegek száradására számoljunk legalább 2 órát.

Ezután jelöljünk ki rajta egy olyan sávot, ami előtt kényelmesen lehet pózolni: az alja lehet például 80 cm-nél, a teteje pedig 180 cm-nél. Ezt a 100 cm széles sávot először ceruzával jelöljük ki, majd ha ez megtörtént, a vonal mentén maszkolószalaggal ragasszuk ki, és a fal alsó szakaszát maszkolófóliával védjük a lecsöpögő festékpöttyöktől.


Festés előkészítése: egy lány mér

2. lépés - Takarófólia méretre szabása

A kijelölt fotósáv mintázásához először érdemes a világosabb árnyalatú színt (esetünkben a Héra Design Metal gyöngyház 08) felvinnünk a kijelölt területünkre, festőhengerünk segítségével. Itt is várjuk ki a festék száradását, mert ezzel csökkentjük a fal nedvszívó képességét, ami fontos a tökéletes végeredményhez. :) Hogy ne teljen el üresen ez a két óra, addig méretre szabhatjuk takarófóliánkat, melyet a mintázáshoz fogunk majd használni.

Egy lány méretre szabja a fóliát


3. lépés - Sötétet árnyalat felfestése

Jöhet a sötétebb árnyalat (Héra Design Metal gyöngyház 07), de itt több dologra is figyelni kell! Egyrészt higítva vigyük fel a sötétebb réteget, ugyanis minél vékonyabb a réteg, annál könnyebben megy a mintázás. Vízzel higítsuk tehát, fele-fele arányban. Továbbá mindenképp szükség van egy „tettestársra” is, ugyanis amíg mi felvisszük a sötétebb árnyalatot, ő párhuzamosan fedi azt a takarófóliával.

Fal festése: egy lány hengerrel fest


4. lépés - Takarófólia gyűrögetése

Indulhat a gyűrögetés! A tenyerekkel (vigyázz, ne az ujjakkal, mert azok nyomot hagynak!) jobbra-balra forgó irányban kezdjük el kenni a sötétebb árnyalatú festéket a világos alapon. Ha készen vagyunk, szedjük le róla a fóliát és hagyjuk megszáradni. Aztán újra nekiugrunk, jöhet a második réteg, aminél újra a világos árnyalatot használjuk, hígított festékből; aztán egy újabb fólia, és újabb gyűrögetés. Ha úgy látjuk, hogy eléggé “pörgős” lett a minta, és elégedettek vagyunk vele, akkor kész is! Leszedhetjük a maszkolószalagot és a maszkolófóliát, és hagyjuk teljesen megszáradni a művet. A fal mintázata olyan lesz, mint egy gyönyörű márványfelület.

Dekorálás: takarófóliát egy lány gyűröget

 

Fotózáshoz színes képkeret


Képkeret elkészítéséhez hozzávalók
 

1. lépés - Csiszolás, portalanítás

A képkereteket csiszoljuk, portalanítjuk, a Trinát Univerzális alapozóval két rétegben alapozzuk, majd miután megszáradt, még egyszer finoman átcsiszoljuk. Ezek után fessük le élénk színekben Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestékkel – az első réteget hagyjuk megszáradni, és utána jöhet egy második, hogy még intenzívebb legyen a hatás. Bármilyen színt választhatunk, ami megy az esküvő hagulatához – a festékből színkeveréssel ugyanis több ezer színárnyalat keverhető.


2. lépés - Méretrevágás

A nagy kereteket tegyük félre pózolós fotókhoz, a kisebbekhez viszont vágjunk méretre MDF lapokat, így majd ezekre üzeneteket tudunk írni. A lapocskákat is csiszoljuk, portalanítsuk, majd két rétegben fessük le Skolatex táblafestékkel. A rétegek közt várjunk két órát, ennyi száradási idő kell. Ha kész, a lapokat csavarozzuk a színes képkeretekbe, és rajzoljunk vagy írjunk rájuk.

Az üzenőfalas képkeret előszobában is jól mutat, de kerülhet a konyhába, hogy a heti menüt vagy bevásárlólistát írjuk rá. Akár az íróasztal fölé is tehetjük, inspiráló mottók vagy teendőlisták felírásához.

 

Ültetőkártyák


Ültetőkártya elkészítéséhez hozzávalók
 

1. lépés - Csiszolás, portalanítás

Csiszolás és portalanítás után vigyünk fel két réteg Skolatex-et az MDF lapokra, a két réteg között pedig várjunk a száradással. Ez az idő tökéletes a vendéglistánk ellenőrzéséhez, nehogy kihagyjuk a leendő anyóst! Amint megszáradt, már lehet is rá írni. A hagyományos krétánál szebb, precízebb írást tesz lehetővé a krétafilc, ami több színben is kapható - a lagzi hangulatához igazíthatjátok a választott árnyalatot!

A névre szóló ültetőkártyát ajándékba adhatjuk vendégeinknek. Természetesen ilyen ültetést nem csak esküvőre készíthetünk, hanem bármilyen más rendezvényre is!

Nincs más hátra, mint néhány vicces kiegészítő (színes kartonból kivágott bajuszok, szemüvegek, nyakkendők hurkapálcára ragasztva), és a vendégek máris pózolhatnak az egyedi fal előtt, személyes üzeneteiket a keretekbe írva. Örök emlék lesz! 

Egy lány és egy fiú áll a fotófal előtt

Egy lány fényképezi az elkészült fotófalat egy fiúval

Márkáink