Beltéri falfestés, lépésről lépésre

Válaszd ki a stílusos színeket! 

Rendkívül fontos, hogy olyan színeket válasszunk otthonunkba, amely jól reprezentálja személyiségünket, és a bútorainkhoz is kiválóan passzolnak! Fontos azt is figyelembe venni, hogy a festett felület mennyire van megvilágítva, illetve milyenek a fényviszonyok, hiszen ezek az apró dolgok is nagymértékben befolyásolják a kiválasztott szín árnyalatát.Megmutatjuk nektek a helyes színválasztás lépéseit!

 

1. Tervezz!

Amennyiben saját kezedbe veszed lakásod felújítását, akkor nagy segítségedre lesz a Színtervező alkalmazásunk. Nincs más dolgod, csupán készíts fotót a szobádról, töltsd fel weboldalunkra, és már neki is láthatsz a tervezgetésnek! 

 

2. Válassz megfelelő időpontot a festéshez!

A festési szezon általában tavasztól őszig tart, hiszen ekkor a szárazabb hőmérséklet révén, könnyen ki tudjuk szellőztetni a lakást és a festék is hamar meg tud száradni.

 

3. Szerezd be a szükséges eszközöket!

A weboldalunk üzletkereső alkalmazásával keresd meg a hozzád legközelebb eső Trilak Festékstúdiót vagy Festékpartnert, ahol nemcsupán beszerezheted a szükséges eszközöket, hanem számos jó tanáccal is ellátnak.

 

4. Tisztítsd meg a felületet!

Legfontosabb lépés a megfelelő felület elkészítése. A falfelület a festés előtt mindenképp legyen tiszta, száraz, és tapadásmentes. Felpikkelyesedett falfelületet le kell kaparni, vagy falcsiszoló géppel lecsiszolni.

 

5. Javítsd ki a falhibákat!

A falhibákat Unikitt Mestertapasszal is elrejthetjük. A nagyobb, rossz minőségű felületi hibákat pedig gletteljük le ProGold tükör glettel, majd csiszoljuk simára.

 

6. Készítsd elő a falat a festéshez!

Használjunk Héra Falfix diszperziós mélyalapozót, mely megakadályozza a felület nedvszívó képességét. Ezt korong ecsettel vagy hengerrel vigyük fel egy rétegben a falfelületre, és hagyjuk 2 órán át száradni. Ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük, fontos az 5:1 vagy 3:1-es hígítás.

 

7. Fesd le a falat az egyéniségedhez illő színekkel!

Az előkészített falra már fel is vihetjük a festéket 1-2 rétegben. A rétegek között is meg kell várni a 2 óra száradási időt! A Héra Prémium legújabb kiadása most lehetővé teszi a falfelület mosását és súrolhatását is.

 

Márkáink