Termékeink

Progold Waltex poralapú ragasztó

Waltex falbevonat rendszer üvegszövet tapétáihoz, valamint egyéb nehéztapétákhoz

Előnyök

  • Kiváló tapadás az alapfelülethez
  • Könnyű felhordhatóság

Elérhető kiszerelés

0,5 kg

Technikai adatok

Alkalmazási terület

Beltéri használatra.

Színek száma / színezhetőség

Fehér színben.

Külső megjelenés  
Anyagszükséglet / kiadósság

3 m2/kg/mm

Felhordás módja

Ecsettel, hosszú szőrű hengerrel.

Rétegszám

 

Száradási idő

Száradási idő 23°C-on: 6-8 óra, átfesthetőség 23°C-on: 24 óra.

Hígíthatóság

0,5 kg Progold Waltex poralapú ragasztót keverjünk össze 5-6 liter tiszta, hideg vízzeL, majd várjunk, amíg a ragasztó egyenletes, sűrű konzisztenciájú nem lesz. Ha van mód, alkalmazzunk gépi keverést. Csak hideg vízzel keverhető, mivel langyos víznél becsomósodik a ragasztó.

Rövid leírás

Belső falbevonat rendszerben az üvegszövet tapéta és nehéz tapéták ragasztója. Méret és nem méret tartó tapéta ragasztására is alkalmas. Az erősen igénybevett beltéri falfelületek (mészvakolat, beton, azbesztcement, Betonyp, gipszperlit és gipszkarton), bevonatának felépítésére alkalmas üvegszövet és nehéztapéta felragasztására szolgál. Kiválóan alkalmazható irodák, üzlethelyiségek, iskolák, éttermek, lépcsőházak, mennyezetek stb. felületének kialakítására. Az üvegszövet erősítésű, rugalmas bevonat kiváló repedésáthidaló képességű, hézagmentes felületet biztosít. Ne alkalmazzuk olyan felületeken, amelyeket rendszeresen nedvesen tisztítanak (pl. kórházak). Ebben az esetben használjunk Progold Waltex ragasztót, amely felhasználásra kész állapotú.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Az alapfelület előkészítése:

A ragasztandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani, és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 

Új, vakolt vagy beton felületek:

Alapozáshoz a Héra Falfix alapozót javasoljuk. Ezután 0,5 kg Progold Waltex poralapú ragasztót keverjünk össze 5-6 l hideg vízzel, ha lehet, alkalmazzunk gépi keverést. Várjunk, amíg a ragasztó beduzzad és egyenletes állagúvá válik. 2 tapétacsík szélességben kell a ragasztót a falfelületre felhordani, majd a tapétát beledolgozni megfelelő simítólappal. Üvegszövet tapétánál a széleket illeszteni kell. A felesleges, kitüremkedett ragasztót nedves ronggyal száradás előtt le kell törölni.

 

Régi, már festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelő hígítással alapozzunk Héra Falfix alapozóval. A ragasztás az új felületeknél leírt módon történhet.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.


A terméket +5 és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Download

Márkáink